ΟΗΕ- Συρία: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Πέμπτη

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 19:17
UPD:21:44
REUTERS/LUCAS JACKSON

Φωτ. αρχείου

A- A A+

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών αύριο, Πέμπτη, ανέφεραν διπλωμάτες, έπειτα από την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

Η συνάντηση ζητήθηκε από τα πέντε ευρωπαϊκά κράτη-μέλη του Συμβουλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία και το Βέλγιο, τόνισαν οι διπλωμάτες.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις τελευταίες εξελίξεις στη βορειοανατολική Συρία, τονίζοντας πως «η οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση πρέπει να σέβεται απόλυτα τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Φαρχάν Χαγκ.

«Ο Γενικός Γραμματέας πιστεύει πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στον συριακό πόλεμο» πρόσθεσε ο κ. Χαγκ, ζητώντας την προστασία των αμάχων και των μη στρατιωτικών υποδομών. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαγκ, ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στη βόρεια Συρία εν μέσω της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP, Sputnik

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή