Στη Λευκωσία την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τουσκ

Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2019 14:05
UPD:14:07
EPA/PATRICK SEEGER
A- A A+

Στη Λευκωσία για συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη θα βρεθεί την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τουσκ. Η επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θεωρείται από κυπριακής πλευράς ως ισχυρό μήνυμα στήριξης της Ε.Ε. έναντι των τουρκικών επιθετικών ενεργειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου» Κύπρου, η επίσκεψη Ντόναλντ Τουσκ στην Κύπρο διευθετήθηκε νωρίτερα σήμερα. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συναντήσει τον Νίκο Αναστασιάδη με τον οποίο θα συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή με επίκεντρο τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η συνάντηση πραγματοποιείται παραμονές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 17-18 Οκτωβρίου την ερχόμενη εβδομάδα, όπου επίσης αναμένεται να συζητηθούν οι επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης την Τρίτη επεσήμανε πως η Κύπρος βασίζεται στην υποστήριξη όλων των κρατών-μελών της Ένωσης για καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, με την οποία αναδημοσιεύει ανάρτηση του κ. Τουσκ για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας, στην οποία ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει πως η Ε.Ε. στέκεται ενωμένη στο πλευρό της Κύπρου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει: «Σας ευχαριστώ πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ενεργό σας υποστήριξη εν μέσω ενεργειών που παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, ενός κράτους-μέλους της Ε.Ε., και δοκιμάζει τις αξίες μας για τήρηση του διεθνούς δικαίου και την ανάγκη για συμμόρφωση με την αρχή της διατήρησης και προώθησης καλών σχέσεων γειτονίας».

Σημειώνει ακόμη πως αυτές είναι «θεμελιώδεις έννοιες που κάθε κράτος που φιλοδοξεί να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας πρέπει να τηρεί και να σέβεται. Βασιζόμαστε στην υποστήριξη όλων των κρατών- μελών της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. που θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα για καταδίκη αυτών των παράνομων ενεργειών».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή