Κ. Μητσοτάκης: Πρότεινε την επιβολή φόρου στα βραχυπρόθεσμα χρηματιστηριακά κέρδη

Στη σωστή κατεύθυνση η κυβέρνηση - Χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα
Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2006 17:31
A- A A+

Η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζεται περισσότερη ταχύτητα και αποφασιστικότητα, τόνισε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κων/νος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρισε δύσκολο και το φετινό χρόνο, στον οποίο, όπως είπε, θα δοκιμαστεί η κυβερνητική πολιτική. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι χωρίς αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί η δύσκολη οικονομική πραγματικότητα και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η Κυβέρνηση τόσο αποφασιστικά διακηρύσσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά, απομένει να τις δούμε και στην πράξη. Όχι μόνο να διακηρύσσονται. Να τις δούμε να υλοποιούνται», παρατήρησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να προχωρήσουν ταχύτατα οι αποφάσεις που ελήφθησαν και αναφέρονται στις ΔΕΚΟ, σημειώνοντας ότι και οι μεταρρυθμίσεις γενικά, όπως πρόσφατα είπε και ο Πρωθυπουργός, πρέπει να προχωρήσουν αποφασιστικά και γρήγορα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε εξάλλου την ανάγκη να επιβληθεί ένας φόρος επί των κερδών του Χρηματιστηρίου που πραγματοποιούνται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δηλαδή σε κερδοσκοπικά κέρδη, όπως είπε. Όπως εξήγησε, θα πληρώνει ένα ποσοστό όποιος κερδίζει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα κλιμακώνεται και δεν θα πληρώνει τίποτα άμα παρέλθει ορισμένος χρόνος που θεωρείται επένδυση. «Αυτό είναι απαραίτητο γιατί θα εξυγιάνει και το Χρηματιστήριο, θα εμποδίσει “παιχνίδια” που ενδεχομένως “παίζονται”, θα “παίζονται” πάντοτε και στο μέλλον», επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε πως είναι πάντα χρήσιμο για ένα πολιτικό να αντλεί στοιχεία από την εμπειρία και τις γνώσεις του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος έχει και ξεκάθαρες απόψεις για την οικονομική πολιτική και τις εκφράζει. «Εγώ από την πλευρά μου τον ενημέρωσα για όλες τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Όπως γνωρίζετε, η Κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην πολιτική της δημοσιονομικής προσαρμογής, της ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων, είναι μία πολιτική που αποδίδει καρπούς, είναι μία πολιτική που διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα για την ελληνική οικονομία για όλους τους Έλληνες πολίτες, και είναι μία προσπάθεια που συνεχίζεται και θα συνεχίζεται με σχέδιο και αποφασιστικότητα», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή