Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Θυελλώδεις βορείους ανέμους στο Αιγαίο, τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Ηπειρωτική Ελλάδα και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, προβλέπει για σήμερα, Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών χιονοπτώσεων. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από μείον τέσσερις (-4) έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθούν. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον δύο (-2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με χιονόνερο και στις νότιες πεδινές περιοχές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, με χαμηλό υψόμετρο. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 9 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα βόρεια τοπικά θυελλώδεις. Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές, η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν (0) έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλό υψόμετρο.

Στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων τις πρωϊνές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, μικρής διάρκειας στα νοτιοδυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυλλώδεις. Μικρή περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή