Χονγκ Κονγκ: Η Κάρι Λαμ δεν αποκλείει την παρέμβαση της Κίνας

Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 12:04
UPD:12:09
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH
A- A A+

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει τη συνδρομή του Πεκίνου στην καταστολή των βίαιων διαδηλώσεων, «εάν η κατάσταση είναι τόσο άσχημη», άφησε ανοιχτό η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ.

Σε κάθε περίπτωση, η Κάρι Λαμ υποστήριξε ότι δεν έχει σκοπό να επικαλεστεί ξανά τον νόμο περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ο οποίος χρονολογείται από την εποχή της αποικιοκρατίας και τον οποίο χρησιμοποίησε για να απαγορεύσει τις μάσκες στις διαδηλώσεις, γεγονός που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και πυροδότησε τέσσερις ημέρες συνεχών διαδηλώσεων.   

«Σε αυτό το στάδιο εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένη ότι μπορούμε να βρούμε μόνοι μας λύση. Αυτή είναι και η θέση της κεντρικής κυβέρνησης, η οποία πιστεύει ότι το Χονγκ Κονγκ πρέπει να αντιμετωπίσει μόνο του το πρόβλημα», επεσήμανε η Κάρι Λαμ κατά τη  διάρκεια της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου.

«Όμως αν η κατάσταση γίνει πολύ σοβαρή, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, αν επιθυμούμε το Χονγκ Κονγκ να έχει μια δεύτερη ευκαιρία», πρόσθεσε.

Η Κάρι Λαμ προειδοποίησε ότι η πόλη προετοιμάζεται για έναν «τσουχτερό  χειμώνα», καθώς οι διαδηλώσεις έχουν επηρεάσει αρνητικά τον τουρισμό, κυρίως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου – εθνική αργία στην ηπειρωτική Κίνα – οπότε οι επισκέπτες μειώθηκαν κατά το ήμισυ.  

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή