Γ. Βουλγαράκης: Ζητήθηκε βοήθεια από τις βρετανικές αρχές

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 12:12
UPD:12:47
A- A A+

Ζητήθηκε βοήθεια από τις βρετανικές αρχές για το ενδεχόμενο δράσης τρομοκρατών από ελληνικό έδαφος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, όπου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης για την υπόθεση των Πακιστανών.

Όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου ελέγχθηκαν 5.000 αλλοδαποί, εξετάστηκαν 2.192 και συνελήφθησαν 1.261, εκ των οποίων και οι πακιστανοί μετανάστες (117 τον Ιούλιο και 166 τον Αύγουστο).

Ο κ. Βουλγαράκης αρνήθηκε για ακόμη μία φορά ότι υπήρξαν απαγωγές και παράνομες ανακρίσεις πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδαλα και όπως τόνισε όλα έγιναν νόμιμα, όπως έπρεπε, και «όχι καραγκιοζιλίστικα» -όπως χαρακτηριστικά είπε- όπως θέλουν να παρουσιάζουν ορισμένα ΜΜΕ.

«Ούτε εμείς, ούτε και καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να καταφύγει σε μάσκες, κουκούλες και άλλες τζεϊμσμποντικές μεθόδους, όχι μόνο για λόγους αρχής, αλλά γιατί το σύστημά μας, μας επιτρέπει να πετυχαίνουμε νόμιμα και αποτελεσματικά τους στόχους που βάζουμε», παρατήρησε.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απέδωσε το θέμα σε έριδες εντός της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, ενώ άφησε αιχμές κατά στελεχών της ΕΥΠ λέγοντας ότι ο εκσυγχρονισμός της Υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πέντε χρόνια, αλλά ορισμένοι αρνούνται να προσαρμοστούν.

Νωρίτερα, την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολιτευσης προκάλεσε η απόφαση να μην καλυφθεί ραδιοτηλεοπτικά η συζήτηση –ούτε καν από το επίσημο κανάλι της Βουλής. Ο κ. Βουλγαράκης επικαλέστηκε την προστασία απόρρητων στοιχείων και πληροφοριών και τελικά αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η τηλεοπτική κάλυψη, αλλά να πραγματοποιηθεί η συζήτηση παρουσία δημοσιογράφων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή