Με ανατροπή πρώτος και αήττητος

Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 21:45
UPD:21:47
INTIME SPORTS/ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και μέσα σε πέντε λεπτά έκανε την ανατροπή κι έφυγε νικητής με 2-1 από το «Κλεάνθης Βικελίδης» επί του Άρη, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Πέντε ημέρες μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα στο Champions League οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έδειξαν να μην επηρεάζονται από το αποτέλεσμα στο Βελιγράδι και παρότι «πάγωσαν» με το γκολ του Ντιγκινί στο 7΄, στο διάστημα 33-38΄ πέτυχαν δύο γκολ και διατήρησαν την ομάδα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (και αήττητη).

Σε δεύτερο σερί εντός έδρας ματς, ο Άρης προηγήθηκε αλλά έφυγε ηττημένος από τον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο συνέβη με τη Λάρισα την περασμένη εβδομάδα (2-3), το ίδιο και απόψε με τον Ολυμπιακό.  

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πλευρά του ανακάτεψε πολύ την τράπουλα μετά την ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και τελικά... πανηγύρισε. 

Ο Νικολά Ντιγκινί με κεφαλιά στο 7΄ μετά από φάουλ του Χαβιέ Ματίγια άνοιξε το σκορ. Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, χωρίς ωστόσο να γίνονται σπουδαίες φάσεις.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να «πατάει» στην περιοχή του Άρη, να οργανώνεται καλύτερα στη μεσαία γραμμή και στο 33' ήρθε το 1-1. Από σέντρα του Κώστα Τσιμίκα, ο Γιώργος Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Φαμπιάν Έμαν και με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια.

Πέντε λεπτά αργότερα, μετά από φάουλ του Ματιέ Βαλμπουενά, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί νίκησε τους αντιπάλους του και με νέα κεφαλιά έφερε την ολική ανατροπή! Πλήγμα αποτέλεσε για τον Ολυμπιακό η αναγκαστική αλλαγή του Ντάνιελ Ποντένσε, έστω κι αν ο αντικαταστάτης του, Χιλάλ Σουντανί σκόραρε δευτερόλεπτα αργότερα. Το γκολ του, πάντως, ορθώς ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη του VAR, καθώς ο Αλγερινός χρησιμοποίησε το χέρι του. 

Η είσοδος του Ντανιέλ Μαντσίνι και η αναγκαστική αποχώρηση του Τσιμίκα έδωσαν ώθηση στον Άρη από τα δεξιά αλλά η καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος για τους γηπεδούχους ήρθε από τα αριστερά, με τον Ζοσέ Σα να νικάει τον Ντιγκινί στο 67'.

Ο Ολυμπιακός απείλησε με το άστοχο σουτ του Μασούρα έπειτα από το λάθος του Φραν Βέλεθ δέκα λεπτά αργότερα ενώ στη συνέχεια κατάφερε να απορροφήσει εύκολα την πίεση των γηπεδούχων, κρατώντας το υπέρ του 2-1 και επιστρέφοντας στην κορυφή της Super League. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις