ΠΑΣΟΚ: O κ. Βουλγαράκης δε μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2006 21:19
A- A A+

Την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη ζήτησε το ΠΑΣΟΚ με δηλώσεις του αρμόδιου συντονιστή του Κινήματος Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής, στην οποία συζητήθηκε η υπόθεση των Πακιστανών μεταναστών.

«Ο κ. Βουλγαράκης δε μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του. Από κει και πέρα, όμως, είναι θέμα δικό του και σε κάθε περίπτωση είναι θέμα του πρωθυπουργού της χώρας, τι αποφάσεις θα πάρει. Γιατί όταν κάποιος δεν αναλαμβάνει ευθύνες, του καταλογίζονται ευθύνες.

Εάν αυτή τη στιγμή η δικαστική έρευνα προχωρήσει όπως πρέπει να προχωρήσει, και κάποια στιγμή η δικαστική έρευνα αποδείξει ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες, εγώ ρωτώ, οι δυο υπουργοί (εννοεί και τον κ. Παπαληγούρα) θα μπορούν να σταθούν στη θέση τους; Και είναι πρακτική αυτή του κ. πρωθυπουργού, κάθε φορά να φτάνουμε στο δια ταύτα, δηλαδή, με πλήρεις αποδείξεις, για να αναλάβει κάποιος πολιτικές ευθύνες;»

Ο κ. Παπαϊωάννου υπογράμμισε ότι είναι άλλο πράγμα η δικαστική διερεύνηση και ο καταλογισμός ποινικών ευθυνών και άλλο πράγμα οι πολιτικές ευθύνες και η ανάληψή τους.

Το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου, δεν είναι ικανοποιημένο από τη σημερινή συζήτηση, από την οποία, όπως είπε, οι βουλευτές του έφυγαν περισσότερο προβληματισμένοι και ανήσυχοι.

Για τον κ. Βουλγαράκη επισήμανε ότι δεν εξήγησε τι εννοούσε όταν δήλωνε ότι η υπόθεση είναι ή προβοκάτσια ή φιάσκο.

Μόνη θετική εξέλιξη στη σημερινή διαδικασία, τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου, ήταν ότι ο κ. Βουλγαράκης διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη μυστικών συμφωνιών, καθώς και ότι οι υπάρχουσες (φανερές) συμφωνίες είναι απολύτως σύμφωνες με το Σύνταγμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή