ΗΠΑ: Τα προβλήματα υγείας απομακρύνουν τον Σάντερς από την κούρσα των εκλογών

Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 11:33
UPD:11:44
REUTERS/Yuri Gripas
A- A A+

Εκτός προεκλογικής κούρσας βρέθηκε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, τουλάχιστον έως ότι αποκατασταθούν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε αιφινιδίως.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης το βράδυ της Τρίτης, ο 78χρονος γερουσιαστής, ο οποίος διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, διεκδαισθάνθηκε πόνους στον θώρακα. Σύμφωνα με το επιτελείο του, διαπιστώθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι επρόκειτο για φραγμένη αρτηρία και υποβλήθηκε αμέσως σε χειρουργική επέμβαση.

Παραμένει ωστόσο άγνωστο πόσο καιρό θα χρειαστεί για να αναρρώσει πλήρως ο Σάντερς και αν η κατάσταση της υγείας του θα του απαγορεύσει να συμμετάσχει στην επόμενη τηλεμαχία των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος, στις 15 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Σάντερς έρχεται τρίτος στην κούρσα για το χρίσμα, μετά τη γερουσιαστή της Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Ουόρεν και τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της σκανδάλο με την Ουκρανία, εξαιτίας του οποίου εκκινήθηκε η διαδικασία παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή