18 συλλήψεις για μεγάλη υπόθεση δωροδοκίας στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2019 14:36
UPD:15:40
INTIME NEWS/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Προανάκριση για υπόθεση δωροδοκίας σχετικά με την εξυπηρέτηση των πλοίων από τα ρυμουλκά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στο πλαίσιο αυτής χθες τέθηκαν υπό κράτηση ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης και έξι πλοηγοί, ενώ αργότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», τέθηκαν υπό κράτηση και ιδιοκτήτες εταιρειών ρυμουλκών. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά 18 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων τέσσερις εφοπλιστές. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του υπουργείου Ναυτιλίας στο αίτημα τόσο του ΟΛΘ όσο και των ναυτικών πρακτόρων της πόλης να μη διαταραχθεί η λειτουργία του λιμανιού ήταν άμεση, με την αποστολή ενός πλοηγού από την Κέρκυρα και ενός από τον Πειραιά, ενώ εντός των προσεχών ημερών θα μετατεθεί στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον ένας ακόμη πλοηγός και το λιμάνι χθες σύμφωνα με τους ναυτικούς πράκτορες δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στη λειτουργία του. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, ευχαρίστησε σχετικά την κυβέρνηση για τα άμεσα αντανακλαστικά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, οι χθεσινές παρεμβάσεις ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης παρακολούθησης και έρευνας, υπάρχει συνεχής ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών και αναμένονται άμεσα επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση. Την έρευνα διενεργεί η Ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Οι πλοηγοί, οι οποίοι είναι υπάλληλοι του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, φέρονται να έστελναν παραπάνω ρυμουλκά από όσα ήταν αναγκαία για την εξυπηρέτηση των πλοίων αυξάνοντας έτσι το κόστος για τους χρήστες. Για παράδειγμα, έστελναν τρία ή και τέσσερα ρυμουλκά σε πλοίο που στην πραγματικότητα χρειαζόταν ένα ή δύο με αποτέλεσμα να αυξάνουν τη χρέωση. Ο τζίρος του παράνομου κυκλώματος υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή