Χρυσή Αυγή: Συνεχίζονται οι απολογίες κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 12:33
UPD:12:39
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

A- A A+

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Αναφερόμενος σε μια συμπλοκή που είχε γίνει έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών, κι ενώ δικαζόταν για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι, ένας από τους κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τη δικαστική αίθουσα, αλλά αναγνώρισε ανάμεσά στους συγκεντρωμένους τους πρώην βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, τους οποίους όπως υποστήριξε, δεν γνώριζε προσωπικά.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 χρόνων για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος τεσσάρων ατόμων που δέχτηκαν επίθεση στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα τον Ιούνιο του 2018, δήλωσε υποστηρικτής και όχι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, αμφισβήτησε έγγραφο που καταδεικνύει ότι ήταν εγγεγραμμένο μέλος στην κεντρική Επιτροπή της χρυσής Αυγής.

Πρόεδρος: Το σκεπάρνι γιατί το είχατε μαζί σας;

Κατηγορούμενος: Το κουβαλούσα από τη δουλειά μου. Το χρησιμοποίησα για να φτιάχνω ράφια στο ξενοδοχείο που δούλευα.

Πρόεδρος: Είχατε και μαχαίρι μαζί σας; Τι είχε πάνω;

Κατηγορούμενος: Κάτι σαν σβάστιγγα είναι. Το πήρα από ένα πανηγύρι στα Σούρμενα.

Πρόεδρος: Γιατί το είχατε μαζί σας;

Κατηγορούμενος: Για ψάρια το είχα.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και συγκατηγορούμενός του, ο οποίος επίσης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την ίδια υπόθεση.

«Πήγαμε μόνο για να πετάξουμε φυλλάδια στα Πετράλωνα και τίποτα άλλο» υποστήριξε κατά την απολογία του και πρόσθεσε: «Κάναμε 4,5 χρόνια φυλακή και δεν ακούμπησαμε άνθρωπο. Πληρώσαμε τα λάθη και τις παραδρομές των απολογιών μας. Δεν θα μπλεκόμασταν σε περιστατικό βίας."

Εισ: Το ότι είχατε και οι δύο μαχαίρια πάνω σας πώς το εξηγείς;

Κατηγορούμενος: Σύμπτωση ήταν. Ο καθένας για άλλο λόγο.

Παρούσα στο δικαστήριο είναι και η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού, Παύλου Φύσσα.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή