Γ. Βαληνάκης: Παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης η ενέργεια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 13:22
A- A A+

Για προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή κατάθεση ερώτησης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη σύζυγό του δικηγόρο Χριστίνα Χαρατσάρη-Βαληνάκη.

«Νομίζω ότι είναι κίνηση εντυπωσιασμού από μια μικρή και συγκεκριμένη ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα μια προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης. Οποιαδήποτε προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της δικαιοσύνης είναι ανεπίτρεπτη», σχολίασε ο κ. Βαληνάκης, σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου του 2005.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής σχετικά με τις κατηγορίες εμπλοκής της συζύγου του υφυπουργού Εξωτερικών στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Επικαλούμενοι σχετικών δημοσιευμάτων του Τύπου, οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρουν ότι η κ. Χαρατσάρη-Βαληνάκη κατόρθωσε να επιτύχει -ως συνεργάτης του ήδη προφυλακισμένου για τη δράση του στο παραδικαστικό κύκλωμα δικηγόρου Σ. Κεχαγιόγλου- την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου πελάτη της νευροχειρουργού Γ. Ζορνατζή «σε πείσμα -όπως επισημαίνεται- προηγούμενων τεκμηριωμένων αρνήσεων πολλών δικαστών και εισαγγελέων».

Παράλληλα, κάνουν λόγο για την ύπαρξη «ασπίδας προστασίας» προς την κα Χαρατσάρη-Βαληνάκη και ζητούν να πάρει το θέμα της «το δρόμο της δικαιοσύνης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή