Σε δημόσια διαβούλευση η κατασκευή της Λυρικής στον πρώην Ιππόδρομο Φαλήρου

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 14:24
A- A A+

Σε διαβούλευση με το δήμο Καλλιθέας και τους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς θα τεθεί το θέμα της κατασκευής της Λυρικής Σκηνής στο χώρο του παλαιού Ιππόδρομου Φαλήρου, όταν οριστικοποιηθεί η σχετική πρόταση.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ανωμερίτη για τη δημιουργία χώρου πρασίνου στην εν λόγω περιοχή.

Όπως είπε ο κ. Τατούλης, η επιτροπή εργασίας του υπουργείου Πολιτισμού πρότεινε το χώρο αυτό για την κατασκευή του νέου κτιρίου της Λυρικής Σκηνής, ωστόσο δεν υπάρχει τελική απόφαση.

«Βρισκόμαστε στη φάση της διερεύνησης, και όταν καταλήξουμε θα υπάρξει μια διαβούλευση με το δήμο Καλλιθέας προκειμένου να δοθούν απαντήσεις» είπε ο κ. Τατούλης.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, τα Λυρικά Θέατρα σε όλο τον κόσμο αποτελούν σημαντικούς φορείς υπεραξίας για τις ίδιες τις χώρες, αλλά και τις περιοχές που κατασκευάζονται, σημειώνοντας μάλιστα, ότι η όπερα του Σύδνεϊ συγκαταλέγεται στα υποψήφια επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου.

Διευκρίνισε επίσης ότι σύμφωνα με το νόμο 3324/2005 ο πρώην Ιππόδρομος θα μετατραπεί σε χώρο αστικού πρασίνου και μόνο 54 στρέμματα θα διατεθούν για χρήσεις αναψυχής και πολιτισμού με συντελεστή δόμησης 0,30 και κάλυψης 0,20.

Από την πλευρά του, ο κ. Ανωμερίτης είπε ότι η μετατροπή του Ιπποδρόμου σε χώρο πρασίνου ήταν προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ και ανέφερε ότι ο δήμος Καλλιθέας έχει απορρίψει, από το 2001, την πρόταση για μεταφορά της Λυρικής στην περιοχή.

Πρότεινε παράλληλα, το νέο κτίριο να κατασκευαστεί, όπως στο Σύδνεϊ, κοντά σε λιμένα, και πιο συγκεκριμένα, στο χώρο του παλαιού εργοστασίου Λιπασμάτων.

Προτεινόμενα για εσάς