Παπαρήγα: H δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 16:52
A- A A+

Την άποψη ότι «η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη, από τη στιγμή που έρχεται να υπηρετήσει συγκεκριμένους νόμους που ψηφίζει το Κοινοβούλιο, που καθορίζουν οι Βρυξέλλες, που κανονίζουν οι παγκόσμιοι κανόνες της νέας τάξης πραγμάτων», εξέφρασε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με σημερινές δηλώσεις της στο ραδιοσταθμό Flash.

Η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι «όταν πολλαπλασιάζονται νέοι αντιλαϊκοί νόμοι δεν μπορώ να πω εγώ, τι καλά που κάνει η δικαιοσύνη και τους εφαρμόζει».

Επίσης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «δεν πιστεύουμε και στην στενότερη έννοια της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης», γιατί «οπωσδήποτε υπάρχουν διασυνδέσεις και πολιτικές... Δεν λέμε ότι είναι μοιραίο να υπάρχει εξάρτηση της δικαιοσύνης από το πολιτικό σύστημα. Παλεύουμε όμως όσο το δυνατό να ανοίγονται παράθυρα θετικά, ας το πούμε... Οι αλληλοκατηγορίες κυβέρνησης - Διακιοσύνης εγώ δεν έχω ξεκαθαρίσει επάνω σε ποιο ζήτημα γίνονται. Δηλαδή η δικαιοσύνη ανιχνεύει πράγματα τα οποία θίγουν την κυβέρνηση και υπάρχει αντίσταση; Η κυβέρνηση θέλει να στρέψει κάπου αλλού την προσοχή της δικαιοσύνης; Αλλοι λένε για τον Ρώσο άλλοι για τους Πακιστανούς, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι το βαθύτερο ζήτημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή