Μπους: Μέσω της διπλωματικής οδού επίλυση της κρίσης με το Ιράν

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2006 19:57
A- A A+

Δύο αμερικανοί ειδικοί, που εργάζονται για λογαριασμό του Ινστιτούτου για την Επιστήμη και τη Διεθνή Ασφάλεια, εκτίμησαν σήμερα ότι από το 2009 η Τεχεράνη θα έχει δυνατότητα παραγωγής πυρηνικών όπλων, μεταγενέστερα δε θα μπορεί να παράγει 25-30 ατομικές βόμβες ετησίως.

Μέσω της διπλωματικής οδού επιθυμεί να επιλύσει την κρίση με το Ιράν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζόρτζ Μπους, όπως δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την καγκελάριο της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αν περιμένει να επιβληθούν κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμά του, ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι δεν θέλει να προδικάσει τι απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Εκρινε όμως λογικό να σταλεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο φάκελος του Ιράν, κάνοντας λόγο για καθήκον να εμποδιστεί η Τεχεράνη από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και να καταστεί απειλή για ολόκληρο τον κόσμο και ιδιαίτερα για το Ισραήλ.

«Είναι βασικό, πιστεύουμε, να έχουμε κοινή θέση με τις ΗΠΑ, να ενεργοποιηθούμε, να προσπαθήσουμε να πείσουμε όσο περισσότερες χώρες μπορούμε (...) να συνεργαστούν μαζί μας», πρόσθεσε η κα Μέρκελ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή