Ινδονησία: Ενα κορίτσι 13 χρονών νεκρό από τον ιό της γρίπης των πτηνών

Νοσούν και δύο μέλη της οικογενείας της
Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 07:41
A- A A+

Ένα 13χρονο κορίτσι από την Ινδονησία πέθανε μέσα στο Σαββατοκύριακο από τη γρίπη των πτηνών, ενώ δύο μέλη της οικογένειάς της βρέθηκαν θετικά στις εξετάσεις για τον ιό Η5Ν1 της ασθένειας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ιατρικές πηγές, επικαλούμενες τα αποτελέσματα τοπικών εργαστηρίων.

Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα νέα κρούσματα θα ανεβάσουν στους 13 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ινδονησία και σε 20 τον αριθμό όσων έχουν προσβληθεί από τη νόσο.

«Ανακαλύψαμε τρία θετικά κρούσματα της γρίπης των πτηνών στην ίδια οικογένεια από το Ιντραμάγιου στην Δυτική Ιάβα», τόνισε Ινδονήσιος εκπρόσωπος.

Όπως τόνισε η ίδια πηγή, το 13χρονο κορίτσι υπέκυψε στο νοσοκομείο της πόλης, ενώ η 15χρονη αδελφή της και ο ηλικίας 3 ετών αδελφός της διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο στη Τζακάρτα, το οποίο ειδικεύεται στη νοσηλεία ασθενών με γρίππη των πτηνών.

«Πολλά πουλερικά είχαν ψοφήσει στη γειτονιά όπου έμεναν. Όμως δεν γνωρίζουμε μετά βεβαιότητος εάν αυτά τα πουλερικά ήσαν προσβεβλημένα από τον ιό. Σήμερα το πρωΐ στείλαμε ομάδα ειδικών για να ερευνήσει την υπόθεση», πρόσθεσε ο Ινδονήσιος εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή