Πακιστάν: Σποραδικά επεισόδια στα νοτιοδυτικά της χώρας

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 08:29
A- A A+

Σποραδικά επεισόδια ανταλλαγής πυρών συνεχίστηκαν τη νύχτα στην ταραγμένη επαρχία Μπαλοχιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και οπλοφόρων από τις φυλές που ελέγχουν την περιοχή.

Αξιωματούχοι των μεθοριακών δυνάμεων ανέφεραν ότι τις τελευταίες ώρες η κατάσταση είναι σχετικά ήρεμη στην περιοχή Καχάν, 40 χιλιόμετρα από το Κόλχου, όπου το απόγευμα της Κυριακής έγινε επίθεση με ρουκέτες εναντίον φυλακίου των κυβερνητικών δυνάμεων.

Στην περιοχή Καχάν, νωρίτερα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8 άνθρωποι από επίθεση με ρουκέτες, την οποία οι αρχές αποδίδουν σε εξτρεμιστές φυλών της επαρχίας Μπαλοχιστάν.

Το περασμένο 24ωρο ένοπλοι πυροδότησαν δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς και ανατίναξαν έναν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, 270 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας της επαρχίας, Κουέτα. Επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση με στόχο τον συγκεκριμένο αγωγό, σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Οι εθνικιστές φύλαρχοι της επαρχίας Μπαλοχιστάν κατηγορούν την κεντρική κυβέρνηση ότι εκμεταλλεύεται τον φυσικό πλούτο της περιοχής χωρίς να μοιράζεται τα κέρδη με τους ντόπιους.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή