Πέθανε ο Ρόμπερτ Χάντερ, στιχουργός των Grateful Dead

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2019 19:00
UPD:19:00
A- A A+

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Ρόμπερτ Χάντερ, ο άνθρωπος που έγραψε τους στίχους για μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια των Grateful Dead. Τον θάνατό του γνωστοποίησε ο Μίκι Χαρτ, ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος.

Ο Χάντερ πέθανε στο σπίτι του στην βόρεια Καλιφόρνια τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να αποκαλυφθεί η αιτία  θανάτου του. «Με μεγάλη μας θλίψη επιβεβαιώνουμε πως ο αγαπημένος μας Ρόμπερτ πέθανε χθες», ανακοίνωσε η οικογένεια του Χάντερ.   

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Χάντερ πέθανε στο σπίτι του, στο κρεβάτι του, με τη γυναίκα του, Μορίν, στο πλευρό του, να του κρατάει το χέρι. «Όλοι οι φαν του, που τον αγάπησαν και τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, ας μείνουν ήσυχοι, σκεπτόμενοι πως τα λόγια του είναι γύρω μας και με αυτόν τον τρόπο δεν θα φύγει ποτέ πραγματικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η οικογένεια του Χάντερ κάλεσε τους φαν του στιχουργού να μαζευτούν και να ακούσουν μαζί τα τραγούδια του.   Παρότι ο Χάντερ έπαιζε κιθάρα, βιολί, τσέλο και τρομπέτα, δεν βγήκε ποτέ στη σκηνή με τους υπόλοιπους Grateful Dead. Επέλεξε να μείνει στα μετόπισθεν κατά την τριαντάχρονη πορεία του συγκροτήματος, που έληξε το 1995, με τον θάνατο του Τζέρι Γκαρσία. O Χάντερ και ο Γκαρσία είχαν γνωριστεί το 1961. 

Ανάμεσα στα κομμάτια για τα οποία έγραψε στίχους ήταν τα «Truckin», «Uncle John's Band», «Box of Rain» και «Ripple». Ο Χάντερ συνεργάστηκε με τον Μπομπ Ντίλαν και με άλλα μέλη των Grateful Dead μετά τη διάλυση του σχήματος. Το 2013, είχε τιμηθεί για το σύνολό του έργου του από την Americana Music Association.  

Προτεινόμενα για εσάς