Στην Κίνα μεταβαίνει ο πρόεδρος της Βορείου Κορέας, αναφέρει δημοσίευμα

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 11:10
A- A A+

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ιλ, αναχώρησε από τη νότια Κίνα με προορισμό το Πεκίνο, όπου θα συναντηθεί με την κινεζική ηγεσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ta Kung Pao, που εκδίδεται στο Χονγκ Κονγκ.

Η εφημερίδα αναφέρει στην ιστοσελίδα της πως ο Κιμ Γιονγκ-ιλ θα έχει συνομιλίες στο Πεκίνο με θέμα την τύχη των εξαμερών διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Το πολυτελές τρένο στο οποίο επιβαίνει ο Κιμ αναχώρησε από την πόλη Σεντζέν, στη νότια Κίνα, το βράδυ της Κυριακής. Το Πεκίνο και η Πιονγιανγκ αποφεύγουν να επιβεβαιώσουν ακόμα και την πληροφορία ότι ο Κιμ βρίσκεται στην Κίνα, αλλά την τελευταία εβδομάδα υπάρχει έντονη φημολογία για την επίσκεψη του Βορειοκορεάτη ηγέτη, γεγονός που αναζωπύρωσε τις ελπίδες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Το ταξίδι από την Σεντζέν στο Πεκίνο διαρκεί περίπου 24 ώρες. Η προηγούμενη επίσκεψη του Κιμ στην Κίνα, τον Απρίλιο του 2004, σημαδεύτηκε από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και επιβεβαιώθηκε μόνον αφού ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επέστρεψε στην πατρίδα του.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή