Στη διάθεση ΥΠΕΣΔΔΑ, υπ. Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 14:41
A- A A+

Στη διάθεση των υπουργείων Εσωτερικών, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης τίθενται από το ΥΠΑΝ οι ελεγκτές του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων αυτό το διάστημα που είναι αυξημένη η επιφυλακή του κρατικού μηχανισμού εξαιτίας της γρίπης των πουλερικών.

Αυτό γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στα γραφεία του ΕΦΕΤ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Σιούφας, το προσεχές διάστημα θα παραληφθούν 86 αυτοκίνητα για την καλύτερη και ταχύτερη μετακίνηση των ελεγκτών και τα 52 από αυτά θα διατεθούν στις νομαρχίες.

Παράλληλα, όπως είπε, με την μετεγκατάσταση του Φορέα εξοικονομούνται 250.000 ευρώ το χρόνο, τα οποία και θα διατεθούν για τη δημιουργία περιφερειακών γραφείων του στην Ήπειρο και τη Θράκη.

Εξάλλου, ο κ. Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γιάννης Παπαθανασίου, παρατήτησαν ότι τους 22 μήνες που έχουν περάσει, συνεχώς υπάρχει φημολογία για ανατιμήσεις στην αγορά αλλά οι φήμες δεν επαληθεύονται, και σημείωσαν πως αν δεν ήταν τόσο μεγάλη η αύξηση των τιμών στα υγρά καύσιμα, η πορεία του πληθωρισμού θα ήταν καλύτερη.

Οπως ανέφερε ο κ. Παπαθανασίου, από τους τιμοκαταλόγους που έχουν αποστείλει οι επιχειρήσεις τροφίμων στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, προκύπτει για το 30% των κωδικών μηδενική αύξηση ή μειώσεις, για το 50% των κωδικών αυξήσεις έως 4% και για το 20% των κωδικών αυξήσεις πάνω από το 4%.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία παράνομης αποθήκης στη Βαρβάκειο αγορά, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Βλέμμας ανέφερε ότι ήταν καλυμμένη και δεν ήταν εύκολο να εντοπιστεί, ενώ τόσο ο κ. Βλέμμας, όσο και ο κ. Σιούφας, τόνισαν ότι ήταν μεμονωμένη περίπτωση και στη Βαρβάκειο λειτουργούν περισσότερες από 100 επιχειρήσεις, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις των νόμων. Ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια για την άμεση κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών της νομαρχίας για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή