Εκθεση των δραστηριοτήτων του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 17:35
A- A A+

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο γενικός γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας καθηγητής Ιωάννης Τσουκαλάς και ο πρόεδρος του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Δ. Νιάρχος θα εγκαινιάσουν την Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 και ώρα 10.00 π.μ. την έκθεση με τίτλο «ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»: Μοχλός Επιστημονικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του υπουργείου Ανάπτυξης, στη λεωφόρο Μεσογείων 119.

Με την παρουσίαση, από 17 Ιανουαρίου έως τις 3 Φεβρουαρίου 2006, στην έκθεση αυτή των δραστηριοτήτων του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», συνεχίζεται το πρόγραμμα πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού, που έχει εκπονήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, σχετικά με το επιστημονικό έργο των εποπτευομένων από αυτό φορέων και επιστημονικών ινστιτούτων. Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοιες εκθέσεις για τις δραστηριότητες του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ).

Θα παρουσιαστούν οι δραστηριότητες του Κέντρου στους τομείς της Επιστήμης, της Εκπαίδευσης και της Τεχνολογίας-Καινοτομίας. Η έκθεση θα περιλαμβάνει οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό καθώς και αριθμό εκθεμάτων.

Επιστήμονες και ερευνητές από τα Ινστιτούτα Πυρηνικής Φυσικής, Μικροηλεκτρονικής, Φυσικοχημείας, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Βιολογίας, Ραδιοϊσοτόπων- Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων, Επιστήμης Υλικών και Ινστιτούτο Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας θα παρευρίσκονται στο χώρο καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης όπου θα παρουσιάζουν το έργο του «Δημόκριτου» και θα δίνουν απαντήσεις στα ερωτήματα του κοινού.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή και κατά τις ώρες 09.00 έως 15.00.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή