Νομ. Πειραιά: Κατασχέσεις προϊόντων ζωικής προέλευσης

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 18:41
A- A A+

Περίπου 1,5 τόνο κατεψυγμένα αρνίσια εντόσθια, βουλγαρικής προέλευσης, κατέσχεσαν στα «Ψυγεία Ελλάδος» στη Δραπετσώνα, οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας Πειραιά, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι κτηνίατροι της στα «Ψυγεία Ελλάδος» στη Δραπετσώνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως ακατάλληλα για κατανάλωση λόγω απουσίας των προβλεπομένων με βάση την Κτηνιατρική Νομοθεσία ενδείξεων, 220 χαρτοκιβώτια, συνολικού βάρους 1.461 κιλών, κατεψυγμένα αρνίσια εντόσθια (μπόλιες), προέλευσης Βουλγαρίας ιδιοκτησίας της εταιρείας Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ που εδρεύει στο Μοσχάτο.

Εξάλλου, σήμερα, σε έλεγχο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά στο κατάστημα των Χρ. Καρβούνη-Ελ. Καρβούνη, στην οδό Γούναρη 12 στον Πειραιά, κατασχέθηκαν 116 κιλά προϊόντων ζωϊκής προέλευσης, όπως προϊόν με βάση το γάλα («στάκα»), διάφορα κρέατα και αλιεύματα (γαλέο, ψαρομπουκιές), τα οποία ήταν ακατάλληλα για κατανάλωση. Από τα παραπάνω, το προϊόν με βάση το γάλα δεν έφερε σημάνσεις, τα κρέατα αν και νωπά ήταν σε κατάψυξη, ενώ τα αλιεύματα παρουσίαζαν αφυδάτωση ή εγκαύματα κατάψυξης και δεν έφεραν σημάνσεις.

Επίσης, οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά εντόπισαν στο σούπερ μάρκετ Κανάκης Α.Ε.(Υπαπαντής 1 στη Σαλαμίνα) ληγμένα τρόφιμα, έλλειψη πινακίδων τιμών σε αρκετά προϊόντα και άλλες παραβάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή