Ο βουλευτής Η. Φωτιάδης για την αντιδικία του με την Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2006 19:40
A- A A+

Ανυπόστατη, χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Φωτιάδης την εναντίον του προσφυγή από τη βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης για χρέη του προς την εταιρeία ύψους 747.460 ευρώ και τόνισε πως η ζημία την οποία ο ίδιος υπέστη από την εταιρeία, καθώς και οι δικές του απαιτήσεις υπερβαίνουν τις αξιώσεις που η εταιρeία έχει από αυτόν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Φωτιάδης διατηρούσε στη Βέροια εταιρeία εμπορίας γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων και προμηθευόταν από την βιομηχανία λιπάσματα μέχρι και τις αρχές του 2002.

Ο κ. Φωτιάδης απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση αναφέρει ότι «η αγωγή αυτή κατατέθηκε τη χρονική περίοδο λίγο πριν τις εκλογές του 2004.

Η αντίδικος εταιρεία, επειδή ήτο κρατική και ελεγχόταν από την τότε κυβέρνηση, θέλησε να διασύρει πολιτικά και εμένα προσωπικά και την παράταξη στην οποία ανήκω. Το εκλογικό σώμα, όμως, εγνώριζε και γνωρίζει την εντιμότητά μου, και με εξέλεξε βουλευτή για δεύτερη φορά.

Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Εθνική Δικαιοσύνη, η οποία θα λάμψει και θα θριαμβεύσει».

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς αν υπάρχει ή όχι ηθικό ζήτημα για το βουλευτή της ΝΔ τη στιγμή που το αρμόδιο υπουργείο, λέει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε αυτή την εταιρεία δήλωσε ότι: «Σε ό,τι αφορά το πολιτικό ζήτημα, παρακαλώ να απευθυνθείτε στο αρμόδιο υπουργείο. Αν υπάρχει πολιτικό θέμα με την έννοια που το θέσατε, δηλαδή επιδοτήσεων ή όχι. Εφόσον μια υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη και στα δικαστήρια, από μένα τι σχόλιο περιμένετε να διατυπώσω;».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή