ΚΚΕ: «Ο λαός πρέπει να απορρίψει την αναθεώρηση του Συντάγματος»

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 15:42
A- A A+

«Ο λαός πρέπει να απορρίψει την προτεινόμενη από την κυβέρνηση αναθεώρηση του Συντάγματος, γιατί κινείται σε αντιδραστική κατεύθυνση, και να καταδικάσει τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή τη σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. της ΝΔ.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «το βασικό κίνητρο της επιδιωκόμενης από την κυβέρνηση νέας αναθεώρησης του Συντάγματος είναι η ανταπόκρισή της στις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας, για ένα γενικό νομοθετικό πλαίσιο που θα εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντά της, καθώς επίσης την προσαρμογή του στα νέα αντιδημοκρατικά και αντιλαϊκά νομοθετήματα και μέτρα της Ε.Ε.».

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει, η θέση του ΠΑΣΟΚ για «τολμηρή αναθεώρηση του Συντάγματος», εκφράζει τη συναίνεση και την πίεσή του για μια πιο αντιδραστική αναπροσαρμογή.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, αμφότερα τα μεγάλα κόμματα επιδιώκουν:

• Να ανοίξουν διάπλατα την μισανοιγμένη πόρτα στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

• Να παραδώσουν ολοκληρωτικά το περιβάλλον στην επιχειρηματική δράση.

• Να ενισχύσουν την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

• Να ελέγξουν το πλαίσιο δράσης και λειτουργίας των Κομμάτων, με εργαλείο την κρατική χρηματοδότηση, στα πρότυπα λειτουργίας των Κομμάτων της Ε.Ε..

Το ΚΚΕ, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, δεν πρόκειται να συναινέσει. «Το Σύνταγμα χρειάζεται ριζική αναθεώρηση, μα στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που επιδιώκουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να κατοχυρώνει τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας και όχι την μεγαλύτερη κυριαρχία του κεφαλαίου», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή