Σεισμός στην Αλβανία: Δεκάδες τραυματίες, κατέρρευσαν κτίρια

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 19:17
UPD:20:24
REUTERS/FLORION GOGA
A- A A+

Δεκάδες τραυματίες και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ισχυρού σεισμού των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 20, ενώ τουλάχιστον δέκα κτίρια φέρεται να κατέρρευσαν στο χωριό Χελμές, περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από τα Τίρανα.

«Δεν υπάρχουν νεκροί. Έχουμε περισσότερους από 20 ελαφρά τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τραυματίστηκαν από πτώσεις αντικειμένων ή από σοβάδες ή έπαθαν κρίση πανικού» διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας, όπως και των περιχώρων, παραμένουν στους δρόμους, φοβούμενοι νέα «χτυπήματα» του Εγκέλαδου.

Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 καταρρεύσεις σπιτιών, αλλά και ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια και πολυκατοικίες.

Από τον ισχυρό σεισμό, ο οποίος είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο 40 χιλιόμετρα δυτικά από τα Τίρανα, έχουν προκληθεί βλάβες τόσο στο ηλεκτρικό, όσο και στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός των 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.04 (ώρα Ελλάδος). Έντεκα λεπτά αργότερα ακολούθησε και ένας δεύτερος σεισμός, μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές και στο νησί της Κέρκυρας, όπου οι πυροσβεστικές αρχές πραγματοποιούν ελέγχους για τυχόν ζημιές σε παλαιές κατοικίες.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό των τελευταίων 20 - 30 ετών στη γειτονική χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα,, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος είχε αναχωρήσει για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις ΗΠΑ, αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στα Τίρανα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή