Συνελήφθη στη Μύκονο για αεροπειρατεία που είχε κάνει το 1985

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019 17:43
UPD:17:46
A- A A+

Στη Μύκονο συνελήφθη ένας 65χρονος από τον Λίβανο, ο οποίος καταζητούταν για συμμετοχή σε αεροπειρατεία που έλαβε χώρα το… μακρινό 1985.

Επρόκειτο για αεροπειρατεία σε αεροσκάφος της εταιρείας TWA, στο οποίο επέβαιναν 153 άτομα, εκ των οποίων και οκτώ Έλληνες. Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα με προορισμό τη Ρώμη, με τις αρχές να σημαίνουν διεθνή συναγερμό.

Αίτημα των αεροπειρατών ήταν η απελευθέρωση από το Ισραήλ συνολικά 766 κρατουμένων, παλαιστινιακής και λιβανέζικης καταγωγής.

Αφού «περιπλανήθηκε» στη Μεσόγειο, το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Βηρυτό, όπου αφέθηκαν ελεύθεροι ορισμένοι επιβάτες. Στη συνέχεια, αναχώρησε για το Αλγέρι, όπου απελευθερώθηκε ακόμη μία ομάδα επιβατών.

Κατόπιν σειράς διαπραγματεύσεων, οι δράστες πείστηκαν να αφήσουν ελεύθερους όλους τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου και του τραγουδιστή, Ντέμη Ρούσσου, ο οποίος επέβαινε στη μοιραία πτήση.

Ωστόσο, σκότωσαν έναν Αμερικανό υπήκοο, ο οποίος προσπάθησε να αντιδράσει, επιχειρώντας να τους ακινητοποιήσει.

Δύο χρόνια αργότερα, οι γερμανικές αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον Λιβανέζο αεροπειρατή. Ωστόσο, συνεργάτες του, οι οποίοι εικάζεται ότι ανήκουν στη Χεζμπολάχ, έσπευσαν να απαγάγουν δύο Γερμανούς στη Βηρυτό, τους οποίους και αντάλλαξαν μαζί του.

Μετά από 32 ολόκληρα χρόνια, ο 65χρονος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ελέγχου των λιμενικών αρχών σε κρουαζιερόπλοιο, το οποίο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του νησιού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος διέταξε την προσωρινή του σύλληψη έως ότου εκδοθεί στη Γερμανία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή