Η Huawei ανακοινώνει την σειρά Mate 30 και το έξυπνο ρολόι Watch GT 2

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019 13:30
A- A A+

Η Huawei προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της νέας της κορυφαίας σειράς smartphone Mate 30, της πρώτης μετά τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, στην Γερμανία.

Εμπνευσμένη από την αρχή του μινιμαλισμού, η σειρά Mate 30 αποτελεί ίσως ιδανικό παράδειγμα για το πώς ο αισθητικός σχεδιασμός ενώνεται με την τεχνολογία. Τα στοιχεία που κάνουν την σειρά να ξεχωρίζει είναι η οθόνη OLED Huawei Horizon και το SoC Kirin 990 - ο πρώτος επεξεργαστής που ενσωματώνει μονάδες επεξεργασίας και ένα 5G μόντεμ στο ίδιο chip. Παράλληλα, η μία εκ των συσκευών της σειράς διαθέτει τετραπλή κύρια κάμερα στην οποία έχει ενσωματωθεί η SuperSensing Cine Camera, δηλαδή ένα dual main σύστημα κάμερας σχεδιασμένο για εξαιρετικά  αποτελέσματα φωτογράφισης και καταγραφής video.

Ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Business Group, δήλωσε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης: «Η σειρά Mate 30 απελευθερώνει την πλήρη δυναμική του smartphone. Έχει σχεδιαστεί για να ξεχωρίζει, να αμφισβητεί τη νόρμα, ενώ ταυτόχρονα παρέχει μια απαράμιλλη εμπειρία στον χρήστη. Η εποχή του 5G είναι μια ευκαιρία για αναθεωρήσουμε την τεχνολογία των smartphone και η σειρά Huawei Mate 30 είναι η υπέρτατη έκφραση του τι είναι εφικτό να γίνει».

Πιο αναλυτικά, η σειρά Mate 30 βασίζεται στην αισθητική της περυσινής (πολύ επιτυχημένης) σειράς Mate 20, διαθέτει πιο στενή εγκοπή και πολύ περιορισμένα bezels, ενώ η ενσωματωμένη οθόνη Horizon έχει την δυνατότητα περιστροφής σε γωνία 88 μοιρών για να μεγιστοποιήσει την περιοχή εμφάνισης. Ειδικότερα στο Mate 30 Pro έχει ενσωματωθεί η λειτουργία διαισθητικής αλληλεπίδρασης Side-Touch για την αντικατάσταση των κουμπιών πλευρικής έντασης με αόρατα εικονικά κλειδιά. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσαρμόζουν τη θέση του πλήκτρου έντασης ήχου στις δύο πλευρές της συσκευής, καθιστώντας το Mate 30 Pro το πιο ολοκληρωμένο, all-in-one design smartphone που είναι διαθέσιμο σήμερα.

Επιπλέον, το ξεκλείδωμα προσώπου Huawei 3D και το δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη παρέχουν υψηλά επίπεδα βιομετρικής ασφάλειας και ευκολίας. Στην πλάτη βρίσκεται το μεταλλικό «φωτοστέφανο» στο οποίο φιλοξενούνται οι αισθητήρες της κύριας κάμερας. Παράλληλα, το Mate 30 Pro ενσωματώνει επίσης την τεχνολογία Acoustic Display Technology για την παροχή υψηλής ποιότητας ήχου μέσω μιας οθόνης εκπομπής ήχου.

Στο εσωτερικό της σειράς, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, βρίσκεται ο Huawei Kirin 990, ο οποίος αποτελεί το πιο εξελιγμένο chipset για smartphones που έχει παρουσιάσει η κινεζική εταιρεία έως σήμερα. Ο Kirin 990 5G ενσωματώνει αρχιτεκτονική 3 επιπέδων απόδοσης ενέργειας για την CPU, μια αυτοανεπτυγμένη αρχιτεκτονική Da-Vinci NPU της Huawei (μεγάλο Dual-NPU + μικροσκοπικούς πυρήνες NPU) καθώς και ένα Supersized GPU 16 πυρήνων ώστε να παρέχει εξαιρετικά γρήγορη απόδοση και υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα.

Κατασκευασμένος με την τεχνολογία 7nm + EUV, ο Kirin 990 5G υποστηρίζει 2G/3G/4G δίκτυο και 5G Non-StandAlone (NSA) και StandAlone (SA) λειτουργίες, μαζί με Dual SIM, Dual Standby και FDD/TDD ζώνες πλήρους συχνότητας που παρέχουν απρόσκοπτη συνδεσιμότητα.

Το Mate 30 (με οθόνη 6,62 ιντσών) φέρει μπαταρία 4200mAh, ενώ το Mate 30 Pro (με οθόνη 6,53 ιντσών) έχει μια ακόμη μεγαλύτερη μπαταρία χωρητικότητας 4500mAh. Με ενσύρματη και ασύρματη τεχνολογία Huawei SuperCharge Technology πιστοποιημένη από το TÜV Rheinland, οι λειτουργίες Wireless Huawei SuperCharge 27W και Huawei SuperCharge 40W παρέχουν στους χρήστες ασφαλή και γρήγορη φόρτιση, ενώ η ενσύρματη και ασύρματη φόρτιση του αυτοκινήτου και το ενσύρματο PowerBank εξασφαλίζουν απρόσκοπτη συνολική εμπειρία.

Επιπλέον, η σειρά Mate 30 (όπως και η περυσινή σειρά Mate 20) παρέχει αναβαθμισμένη αντίστροφη ασύρματη φόρτιση παρέχοντας στους χρήστες ένα γρήγορο και βολικό τρόπο επαναφόρτισης άλλων συσκευών.

Το Mate 30 είναι εξοπλισμένο με μία τριπλή SuperSensing κάμερα, αποτελούμενη από μία 40 Megapixel SuperSensing κάμερα, μία 16 Megapixel υπέρ-ευρυγώνια κάμερα και μία 8 Megapixel τηλεφωτογραφική κάμερα. Το Mate 30 Pro φέρει ένα quad camera σύστημα με την 40 Megapixel Cine κάμερα, την 40 Megapixel SuperSensing κάμερα, μία 8 Megapixel τηλεφωτογραφική κάμερα και μία 3D Depth Sensing κάμερα.

Η SuperSensing Cine κάμερα είναι ένα dual-main camera σύστημα ικανό για την λήψη φωτογραφιών που ανταγωνίζονται ακόμη και τις πιο ποιοτικές κάμερες της αγοράς. Η Cine κάμερα διαθέτει ένα αισθητήρα μεγάλου μεγέθους 1/1.54 ιντσών με μέγιστο Video ISO 51200 για να καταγράφει videos με εκτεταμένο δυναμικό εύρος στα 4K/60fps, καθώς και εξαιρετικά αργή κίνηση στα υψηλότερα 7680fps. Επίσης, υποστηρίζει 4K υπέρ-ευρυγώνιο time-lapse video χαμηλού φωτισμού. Το Mate 30 Pro προσφέρει επίσης pro-bokeh δυνατότητες με επαγγελματικά αποτελέσματα. Επιπλέον, η δεύτερη κάμερα από το dual-camera σύστημα είναι μία 1/1.7 ιντσών SuperSensing κάμερα, η οποία απορροφά 40% περισσότερο φωτισμό για να προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού με εντυπωσιακή ευαισθησία φωτός ISO409600, καθιστώντας την, την καλύτερη χαμηλού φωτισμού one-shot συσκευή που έχει κυκλοφορήσει ποτέ, ακόμα και για εξαιρετικά μεγάλα πλάνα.

Η 8 Megapixel τηλεφωτογραφική κάμερα προσφέρει 3x οπτικό zoom, 5 x υβριδικό zoom και έως 30X ψηφιακό zoom. Η Οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) + η σταθερότητα AΙ (AIS) και το 3D Depth Sensing, ολοκληρώνουν το πακέτο καθιστώντας την σειρά Mate 30 την ιδανική συσκευή για smartphone φωτογραφία και καταγραφή video που είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές. Η εμπρόσθια 3D Depth Sensing κάμερα προσφέρει Pro-bokeh εφέ με ακριβείς πληροφορίες σε βάθος διείσδυσης πεδίου για selfies και πορτραίτα.

Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα «ζόρια» για την Huawei. Η σειρά Mate 30 ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα EMUI10, ουσιαστικά δηλαδή μία έκδοση του Android χωρίς όμως την επίσημη αδειοδότηση της Google, που μεταφράζεται σε απουσία του Play Store και φυσικά εφαρμογών όπως τα Gmail, YouTube ή Maps της Google. Το έλλειμα σε επίπεδο λογισμικού ήταν γνωστό ότι θα υπάρχει ωστόσο η Huawei προτίμησε να ρισκάρει λανσάροντας τις νέες της ναυαρχίδες στοιχηματίζοντας στον σχεδιασμό και στο αισθητά αναβαθμισμένο hardware. «Πρόκειται για το smartphone με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Yu σημειώνοντας ότι «ναι, έχουμε κάποιους περιορισμούς με τις Google Mobile Services, αλλά το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι το ίδιο το τηλέφωνο». Αν η Huawei θα κερδίσει ή όχι το στοίχημα θα το δείξει ο χρόνος.

Τέλος, η Huawei παρουσίασε επίσης τη νέα της σειρά wearables Watch GT 2. Η νέα σειρά «έξυπνων»» ρολογιών έρχεται με ενσωματωμένο το AI chip Kirin, προσφέρει μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, διαθέτει πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως 15 λειτουργίες άθλησης, 10 λειτουργίες προπόνησης ειδικά για τρέξιμο, μια βελτιωμένη συσκευή αναπαραγωγής μουσικής και Bluetooth κλήσεων. Το Watch GT 2 παρέχει επίσης νέα χαρακτηριστικά ευεξίας που επιτρέπουν την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού του χρήστη, του ημερήσιου ύπνου και άλλων χαρακτηριστικών.

Επιπλέον, η Huawei ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα των Bluetooth ακουστικών FreeBuds 3, τα οποία κέρδισαν 11 Best of IFA βραβεία στην πρόσφατη διοργάνωση. Οι μαύρες και λευκές εκδόσεις των FreeBuds 3 θα είναι διαθέσιμες σε Κίνα, Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ρωσία, Ασίας Ειρηνικού και Λατινική Αμερική ξεκινώντας από το Νοέμβριο του 2019. 

 

Προτεινόμενα για εσάς