Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση Αλφαντάκη και την αντιδικία με ισοβίτη για ναρκωτικά

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2006 19:19
A- A A+

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή αντιδικία του δικηγόρου Γιώργου Αλφαντάκη με τον βαρυποινίτη για υπόθεση ναρκωτικών Δημήτρη Κονδυλιό, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει το ΣΔΟΕ, υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πρωτοδικών Παν. Πούλιου, με την εντολή μεταξύ άλλων να διερευνήσει αν το γραφείο Αλφαντάκη εμπλέκεται σε διάπραξη αδικημάτων.

Ο κ. Αλφαντάκης είχε υποβάλει τον Ιανουάριο του 2004, αγωγή σε βάρος του τότε εντολέα του Δημήτρη Κονδυλιού, διεκδικώντας αμοιβές από νομικές ενέργειες στις οποίες είχε προβεί.

Για την υπόθεση είχε κάνει έρευνα το ΣΔΟΕ, για το ενδεχόμενο ξεπλύματος χρημάτων.

Ο Δημήτρης Κονδυλιός έχει καταδικαστεί σε ισόβια ως πλοιοκτήτης του φορτηγού πλοίου «China Brezee», το οποίο είχε εντοπιστεί το 1999 στην Καραϊβική, με τέσσερις τόνους κοκαΐνης.

Απόψε (23.50) η εκπομπή «Oι Φάκελοι» στο Mega φιλοξενούν ρεπορτάζ του Τάσου Τέλλογλου με θέμα «Από την κολομβιανή κοκαΐνη στα ελληνικά λεφτά των ελβετικών τραπεζών».

«Ενα μήνα μετά την τελεσίδικη απόφαση του πενταμελούς εφετείου κακουργημάτων για τη μεγαλύτερη υπόθεση μεταφοράς ναρκωτικών από Ελληνες πλοιοκτήτες, ο κ. Τέλλογλου ξανανοίγει τον φάκελο με βάση έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Ελβετία για τη μεταφορά κοκαΐνης και το ξέπλυμα των εσόδων από την διακίνησή της, μέσω μίας ελβετικής εταιρείας, από την οποία «ξεπλύθηκαν» 5 εκατομμύρια δολάρια στο διάστημα 1998-1999. Οταν ο Δημήτριος Κονδυλιός, καταδικασμένος σε ισόβια για τη μεταφορά της κοκαΐνης και σε 10ετή κάθειρξη για το ξέπλυμα των εσόδων του από αυτήν, διαφωνεί με το άλλοτε δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί, το γραφείο Αλφαντάκη, οι δικηγόροι Γιώργος και Σπύρος Αλφαντάκης καταθέτουν αγωγή εναντίον του με αξίωση αποζημίωσης. Οι δύο δικηγόροι φαίνεται να υποστηρίζουν ότι δεν πληρώθηκαν τις συμφωνημένες αμοιβές τους για την «επί μακρόν έρευνα και τον εντοπισμό περισσότερων από τριών υπεράκτιων διεθνών δικαιοδοσιών, με ισχυρή νομοθεσία περί τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου, την τμηματική τοποθέτηση σε ασφαλείς τραπεζικούς λογαριασμούς του τιμήματος από την πώληση και τη μεταβίβαση ενός φορτηγού πλοίου καθώς και άλλων χρηματικών ποσών που κατά την κρίση μας (σσ. των Γιώργου και Σπύρου Αλφαντάκη) υπερβαίνουν το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ... » (σελ 11 της από 19 Ιανουαρίου 2004 αγωγής των Γιώργου και Σπύρου Αλφαντάκη που απορρίφθηκε από το μονομελές πρωτοδικείο Αθηνών 11 Οκτωβρίου 2004)».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή