Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Παρά την άνοδο της θερμοκρασίας, θα σημειωθεί και πάλι παγετός στα ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις, που αργότερα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον πέντε (-5) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς και αργότερα μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον τρεις (-3) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από μείον τρεις (-3) έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από αργά το απόγευμα είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Το βράδυ θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η ελαχίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν με πιθανότητα βροχής αργά τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον τρεις (-3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις νησιωτικές περιοχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, προβλέπει για αύριο Πέμπτη στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα η ΕΜΥ. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, που στα δυτικά θα είναι αυξημένες και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια πολύ ισχυροί, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή