Ερντογάν: Η Τουρκία θα προχωρήσει στα δικά της «επιχειρησιακά σχέδια» εάν αποτύχει η «ζώνη ασφαλείας»

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 14:38
UPD:14:40
REUTERS/JORGE SILVA
A- A A+

Τα δικά της «επιχειρησιακά σχέδια» θα θέσει σε εφαρμογή η Άγκυρα εάν δεν οριστικοποιηθεί η λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας» στη βόρεια Τουρκία,  προειδοποίησε σήμερα την Ουάσιγκτον ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Τουρκία και ΗΠΑ έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία μίας ασφαλούς ζώνης ανατολικά του Ευφράτη, η οποία θα διαχωρίζει τα τουρκικά σύνορα από τις περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από μια κουρδική πολιτοφυλακή, την οποία στηρίζει η Ουάσιγκτον αλλά η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Στόχος εν μέρει αυτής της συμφωνίας είναι να στείλει στην περιοχή αυτή μέρος των περισσότερων από 3,6 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που έχουν εγκατασταθεί στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε σήμερα ότι δύο με τρία εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία ή την Ευρώπη θα μπορέσουν να επανεγκατασταθούν στη Συρία, αν οριστικοποιηθεί η «ζώνη ασφαλείας».

«Μπορούμε να εγκαταστήσουμε, ανάλογα με το βάθος της ζώνης ασφαλείας, δύο με τρία εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Τουρκία ή την Ευρώπη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή