Για την άμεση απόκτηση του Μάρκο Νε κινείται ο Ολυμπιακός

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2006 12:55
A- A A+

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μάρκο Νε -νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού- μετά την «καραντίνα» στην οποία τον έθεσε η διοίκηση της Μπέβερεν εξαιτίας της πρόωρης συμφωνίας του με τον Ολυμπιακό.

Σε δηλώσεις του στη βελγική εφημερίδα «Het Laatste Nieuws» ο 22χρονος άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού εξηγεί του λόγους της απόφασής του να υπογράψει στον Ολυμπιακό, καθώς και τη στάση του έναντι του θετού πατέρα του και καθοδηγητή του Ζαν Μαρκ Γκιγιού που τον έφερε στην Ευρώπη.

«Ο Ζαν Μαρκ με υιοθέτησε στο Αμπιτζάν το 1994, όταν ήμουν 10 ετών. Τώρα είμαι 22, ενήλικος πλέον και μπορώ να αναλαμβάνω ευθύνες και να παίρνω αποφάσεις μόνος μου. Αυτό έκανα και τώρα. Ήθελα να πάω στην ¶ρσεναλ, πήγα και συμμετείχα σε μια προετοιμασία, αλλά αργούσαν πολύ. Αν με ήθελαν πραγματικά, θα ήμουν ήδη εκεί. Η υπομονή μου εξαντλήθηκε πια.

Στην αρχή λυπήθηκα για τη Μπέβερεν, αφού ήθελα να δώσω κάτι πίσω στο σύλλογο. Αλλά βλέποντας πως μου φέρονται τώρα και τι λένε, δεν μετανιώνω για τίποτα. Πάντα έπαιζα γι’αυτούς, σε κάθε αγώνα έδινα τα πάντα κι ας ήμουν τραυματίας. Για τέσσερις μήνες έπαιζα με έντονους πόνους. Έπαιζε όμως επειδή με είχαν ανάγκη. Ρίσκαρα την καριέρα μου για τη Μπέβερεν. Τώρα που πάω σε άλλη ομάδα χωρίς να πάρουν χρήματα θύμωσαν και μου φέρονται άσχημα. Δολοφόνησα τον πατέρα μου; Εξαπάτησα τη Μπέβερεν; Ας λένε ό,τι θέλουν. Δεν με νοιάζει. Αν η Μπέβερεν ήθελε να με κρατήσει, ας ανανέωνε το συμβόλαιό μου. Λένε ότι εξαπάτησα τον Γκιγιού. Δεν ισχύει τίποτα τέτοιο.

Η επιλογή του Ολυμπιακού ήταν η πιο σωστή για μένα. Δέκα χρόνια τώρα ακούω τον Γκιγιού και θα συνεχίσω να το κάνω. Έρχεται όμως μια στιγμή που θέλεις να πετάξεις με τα δικά σου φτερά. Δεν έκανα κάτι κακό για να μην προπονούμαι με την ομάδα. Δεν έχουν το δικαίωμα να με τιμωρήσουν. Δεν θέλω να χάσω το Παγκόσμιο Κύπελλο και αν αυτό συμβεί, θα πονέσω πολύ», δήλωσε ο 22χρονος μέσος.

«Η Μπέβερεν δεν κερδίζει τίποτα αν μείνω εδώ για έξι μήνες χωρίς να παίζω. Αν ζητήσουν ένα μικρό ποσό από τον Ολυμπιακό, θα πάρουν έστω και κάτι. Ένα μικρό ποσό όμως, στον Ολυμπιακό δεν είναι τρελοί», τονίζει ο Μάρκο Νε.

Από την πλευρά του ο μάνατζερ του παίκτη, Ζαν Μαρκ Γκιγιού, αναζητά μια συμβιβαστική λύση και ισχυρίζεται πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό. «Ο Νε αθέτησε την προφορική συμφωνία που είχαμε με την ¶ρσεναλ και θεωρείται αναξιόπιστος από την ομάδα. Πάντως βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους Έλληνες που κατέθεσαν μια πρόταση για να τον αποκτήσουν τώρα. Η προσφορά ήταν πολύ χαμηλή και περιμένουμε μια καινούρια», δήλωσε ο γάλλος ατζέντης στα βελγικά ΜΜΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις