Σ. Αραβία: Θα παρουσιάσει σήμερα στοιχεία για το ρόλο του Ιράν στην επίθεση

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 07:45
UPD:07:51
REUTERS/HAMAD I MOHAMMED
A- A A+

Μέχρι στιγμής το Ριάντ έχει αφήσει τις ΗΠΑ να μιλούν περισσότερο για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του, που έπληξαν το 5% της παγκόσμιας προσφοράς. Ωστόσο η κρατική τηλεόραση του βασιλείου μεταδίδει πως σήμερα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις δικές της αποδείξεις για την εμπλοκή του Ιράν στην επίθεση. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας έχει προγραμματιστεί να παραχωρήσει το απόγευμα της Τετάρτης συνέντευξη Τύπου στην οποία και θα περιγράφει το ρόλο της Τεχεράνης, όπως και το είδος των όπλων, που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η οποία πάντως δεν προσδιόρισε την ώρα της συνέντευξης. 

Οι ΗΠΑ έδειξαν από την πρώτη στιγμή το Ιράν, χωρίς πάντως να παρουσιάζουν αποδείξεις για την κατηγορία τους αυτή. Η Τεχεράνη απορρίπτει τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι οι αντίπαλοί της ήθελαν να δημιουργήσουν μία αφορμή για να της επιτεθούν. Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ, σχολίασε πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε άρνηση της πραγματικότητας. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή