Σαουδική Αραβία: Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η αποκατάσταση της παραγωγής πετρελαίου

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 22:39
UPD:22:43
REUTERS/WALEED ALI

Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν

A- A A+

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει αποκατασταθεί η παραγωγή πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, φτάνοντας τα 11 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και τα 12 εκατομμύρια μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τον Οκτώβριο η παραγωγή θα είναι 9,89 εκατομμύρια βαρέλια ενώ τόνισε πως η Σαουδική Αραβία σκοπεύει να τηρήσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πελάτες της αυτόν τον μήνα.

Ο ανεφοδιασμός της αγοράς με πετρέλαιο εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας έχει επανέλθει στο αρχικό επίπεδό του, διαβεβαίωσε απόψε ο υπουργός Ενέργειας, μετά τις επιθέσεις του Σαββατοκύριακου που είχαν ως αποτέλεσμα να μειώσουν στο μισό την παραγωγή.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιος και γιατί βρίσκεται πίσω από την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco», πρόσθεσε ο υπουργός, λέγοντας ότι το βασίλειο θα πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα για να αποτρέψει άλλες επιθέσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Aramco, Γιασίρ αλ Ρουμαγιάν ανέφερε πως από σήμερα στις εγκαταστάσεις του Αμπκάικ, παράγονται 2 εκατομμύρια βαρέλιά ημερησίως. Αναφορικά με την συμμετοχή της Aramco στο χρηματιστήριο, τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Ενέργειας υποστήριξαν ότι θα προχωρήσει κανονικά και θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή