Παπαρήγα: Έγκλημα και ανιστόρητο ψέμα η ταύτιση του ναζισμού με τον κομμουνισμό

«Μεθοδευμένη από καιρό η άρση μονιμότητας»
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2006 15:15
UPD:15:23
A- A A+

Μεγάλη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αλλά και αντιπροσωπείες μαζικών φορέων θα μεταβούν στις 24 Ιανουαρίου στο Στρασβούργο για να παραδώσουν στο Συμβούλιο της Ευρώπης κείμενο με χιλιάδες υπογραφές, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο που προωθείται από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία υποστήριξε πως το μνημόνιο αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή που εκτρέφεται στο έδαφος της γενικότερης ιμπεριαλιστικής στρατηγικής, με φορείς τις πιο ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και κέντρα, αλλά και συνολικά από το ίδιο το ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι είναι λάθος έως έγκλημα και ανιστόρητο ψέμα, η ταύτιση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, «το αναποδογύρισμα της ιστορίας με το κεφάλι κάτω και τα πόδια ψηλά», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Όπως παρατήρησε, το ΚΚΕ εκεί που χρειάζεται αυτοκριτική, την έχει κάνει, σημειώνοντας ότι «λογοδοτούμε στην εργατική τάξη και τους λαούς και όχι στους ιμπεριαλιστές».

Η γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την αρνητική ψήφο που έδωσαν σε προηγούμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, ο κ. Καραμανλής τη διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ (ο κ. Μεϊμαράκης που θα πάρει μέρος) θα καταψηφίσει εκ νέου το κείμενο αυτό.

Η κ. Παπαρήγα τόνισε επίσης την ανάγκη όλοι οι βουλευτές να παραστούν στη συνεδρίαση και να μην υποχωρήσουν σε πιθανές πιέσεις ούτε να δεχθούν επιμέρους τροποποιήσεις στο μνημόνιο.

Η γραμματέας του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι σύντομα το κόμμα της θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρώτα συμπεράσματα από έρευνα που έχει κάνει το ΚΚΕ από το 1995 σχετικά με όσα λέγονται για λάθη ή για εγκλήματα, κυρίως στην πρώην Σοβιετική Ενωση.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι έγιναν πολλά πράγματα σε συνθήκες περικύκλωσης, έγιναν δολιοφθορές, «έγινε εσωτερικός πόλεμος», σημείωσε όμως, ότι είναι λάθος διάφορες περίοδοι να ταυτίζονται με τη δράση προσώπων, είτε του Λένιν, είτε του Στάλιν για παράδειγμα. Όπως είπε, η έκδοση που θα κυκλοφορήσει σύντομα, θα βασίζεται σε αρχειακό υλικό που θα βοηθήσει να γίνει μια καλύτερη προσέγγιση της λεγόμενης σταλινικής περιόδου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Για άρση μονιμότητας

Εξάλλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, η κ. Παπαρήγα παρατήρησε ότι το θέμα της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά έχει ήδη τεθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και οι δημόσιοι υπάλληλοι και η ηγεσία τους θα έπρεπε να είχαν ξεσηκωθεί νωρίτερα. Διαβεβαίωσε παντως, ότι το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλευρό των δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα η κ. Παπαρήγα εξέφρασε την έντονη διαφωνία της για την κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΕ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι καλό θα ήταν οι εκπρόσωποι των κομμάτων να μην πηγαίνουν σε τηλεοπτικές συζητήσεις που γίνονται δήθεν στο όνομα της ενημέρωσης, αν θέλουν να αλλάξει η κατάσταση.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή