Χονγκ Κονγκ: Η Κάρι Λαμ ανοίγει διάλογο με τους πολίτες

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 12:12
UPD:12:19
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH
A- A A+

Διάλογο με τους πολίτες δεσμεύτηκε ότι θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ και το επιτελείο της, σε μία προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση που επικρατεί τους τελευταίους μήνες.

Η Κάρι Λαμ πιέζεται από το Πεκίνο να καταλαγιάσει την οργή των πολιτών, οι οποίοι συνεχίζουν ακάθεκτοι τις διαδηλώσεις τους και συχνά συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, δήλωσε ότι ο διάλογος θα είναι όσο το δυνατόν πιο «ανοιχτός», με τους πολίτες να έχουν το δικαίωμα να υπογράψουν για να συμμετέχουν σε αυτόν.  

«Η κοινωνία του Χονγκ Κονγκ έχει συσσωρεύσει πολλά βαθιά ριζωμένα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα. Ελπίζω αυτές οι διαφορετικές μορφές διαλόγου να δημιουργήσουν το βήμα για να τα συζητήσουμε», δήλωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.  

Επί τάπητος, σύμφωνα με την Κάρι Λαμ, θα τεθούν και οι ελλείψεις στη στέγαση, σε μία από τις πολυπληθέστες πόλεις του κόσμου, με τα 7,4 εκατομμύρια κατοίκους. Το πρόβλημα της ακριβής στέγασης αγγίζει κυρίως τους νέους που αναζητούν σπίτια για να ζήσουν μόνοι τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Κάρι Λαμ επανέλαβε ότι οι αστυνομικές αρχές θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα για να πατάξουν τη βία, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 89 συλλήψεις μετά τα βίαια επεισόδια του περασμένου Σαββατοκύριακου και την επίθεση σε δύο αστυνομικούς με βόμβες μολότοφ και τούβλα. Οι αρχές από την πλευρά τους απάντησαν για μία ακόμη φορά με αντλίες νερού και δακρυγόνα.

Περίπου 1.500 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί από τον Ιούνιο, οπότε άρχισαν οι αναταραχές με αφορμή το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο περί έκδοσης των υπόπτων στην Κίνα.  

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή