«Πέρασαν» από την Επιτροπή Θεσμών οι 4 για την ΕΡΤ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 10:28
UPD:17:22
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Με τη θετική γνώμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας «πέρασαν» από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής οι τέσσερις προτεινόμενοι για τη διοίκηση της ΕΡΤ, δηλαδή οι: Κωνσταντίνος Ζούλας (πρόεδρος), Γιώργος Γαμπρίτσος (διευθύνων σύμβουλος), Νίκος Ελματζιόγλου και Ιωάννα Στεφανάκη (μέλη του Δ.Σ.). Υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης τάχθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, «κατά» δήλωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση, ενώ «παρών» είπε το Κίνημα Αλλαγής και το ΜέΡΑ25.

«Δεν έχουμε καμία διάθεση εμπλοκής ούτε στο ενημερωτικό, ούτε στο ψυχαγωγικό, ούτε στο αθλητικό πρόγραμμα», είπε κατά τη συνεδρίαση ο Στ. Πέτσας. Ως προς τις αθλητικές διοργανώσεις υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό η ΕΡΤ να δίνει 63,2 εκατ. ευρώ για το ποδόσφαιρο και μόνο, σημειώνοντας πως «γι’ αυτό τον λόγο εκείνο που κάναμε ήταν να μειώσουμε το βάρος για τον φορολογούμενο πολίτη».

Από την πλευρά του ο Κ. Ζούλας (φωτογραφία) ανέφερε πως «η ΕΡΤ για την επόμενη χρονιά έχει διαθέσιμα περί τα 2 εκατ. για επενδύσεις, όταν ένα βαν HD κοστίζει 1,5 εκατ. και άλλα 2 με 3 εκατ. για να παράξει πρόγραμμα σε 5 τηλεοπτικούς σταθμούς και 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς εκτός των περιφερειακών σταθμών, τις ορχήστρες κ.λπ. Αυτό που παραλαμβάνουμε σήμερα δεν μπορεί να σας κάνει υπερήφανους». Όσον αφορά το προσωπικό είπε πως από τους 2.200 εργαζόμενους μόνο 170 πρόσωπα είναι κάτω των 40 ετών. 

Από την αντιπολίτευση υπήρξαν αναφορές στο ότι ο Κ. Ζούλας είχε διατελέσει διευθυντής στο Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο κλίμα που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια. Μίλησε για ένα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, αδιαφανείς «Ομάδες Αλήθειας» και για «καρτέλ ενημέρωσης» που λειτούργησαν  για τη χειραγώγηση πολιτικών απόψεων σε κορυφαία ζητήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή