Βοσνία - Ακαρπες οι έρευνες για τον Ράτκο Μλάντιτς

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2006 17:51
A- A A+

¶καρπες απέβησαν για ακόμη μια φορά, οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ράτκο Μλάντιτς, αφού όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της σερβοβοσνιακής αστυνομίας Ντράγκομιρ Αντνάν, δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του καταζητούμενου από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) στις τοποθεσίες που ερευνήθηκαν.

Όπως έκανε γνωστό, η διεξαγωγή των ερευνών αποφασίστηκε μετά από πληροφορίες από μια «πολύ σοβαρή πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών» ότι ο καταζητούμενος θα βρίσκεται στην περιοχή της Βέλικα Ζέπα ή σε γύρω από τη Ζέπα τοποθεσίες.

Σύμφωνα με τον κ. Αντνάν, η επιχείρηση είχε σχεδιαστεί λεπτομερώς, κάτι που, όπως είπε, καταδεικνύει την αποφασιστικότητα του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας να συλλάβει τους καταζητούμενους από το ICTY.

Ικανοποιημένα από την επιχείρηση, η οποία άρχισε στις 4 τα ξημερώματα και διήρκεσε έως νωρίς το απόγευμα, δήλωσαν και τα μέλη της EUFOR που είχαν την επίβλεψη των ερευνών.

Νωρίτερα η εκπρόσωπος της εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε, δήλωσε πως Ράτκο Μλάντιτς κρύβεται στη Σερβία και όχι στη Βοσνία, όπου διεξήχθη η έρευνα. «Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουμε, ο Μλάντιτς βρίσκεται στη Σερβία και όχι στη Βοσνία», δήλωσε η Φλοράνς Χάρτμαν, εκπρόσωπος της Ντελ Πόντε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή