Σειρά νέων όπλων στις πρόβες για την παρέλαση των 70 ετών από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 10:55
A- A A+

Διάφορα νέα οπλικά συστήματα θεάθηκαν σε πρόβες που γίνονται για την επερχόμενη παρέλαση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Αν και κάποια εξ αυτών έχουν αναγνωριστεί, άλλα προκάλεσαν ερωτηματικά.

Όπως αναφέρει το RT, στα social media κυκλοφόρησε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών και βίντεο μετά από νυχτερινή πρόβα. Μεταξύ αυτών ήταν ένα νέο ελαφρύ τεθωρακισμένο, το Type 15, που είναι σχεδιασμένο για ορεινές επιχειρήσεις και αναμένεται να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην παρέλαση. Αξιοσημείωτο είναι πως τα Type 15, όπως και άλλα τεθωρακισμένα, όπως τα άρματα μάχης Type 99A, έφεραν παραλλαγή ερήμου, κάτι που φαίνεται να υποδεικνύει το ενδιαφέρον του Πεκίνου για επιχειρήσεις πέρα από τα συνηθισμένα θέατρα ενδιαφέροντος των ενόπλων δυνάμεών της.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το RT, άλλα οχήματα/ οπλικά συστήματα ήταν καλυμμένα, οπότε ήταν δύσκολο να παρατηρηθούν τα χαρακτηριστικά τους. Μεταξύ αυτών εθεάθη ένα μεγάλο αντικείμενο σχήματος τορπίλης, που θεωρείται πως μπορεί να είναι υποβρύχιο drone, καθώς και ένα άλλο, επίπεδο αντικείμενο με κινητήρα να διακρίνεται (θεωρείται πως ίσως να είναι μη επανδρωμένο αεροσκάφος).

Επίσης, εθεάθη κάτι που μπορεί να είναι πολλαπλός εκτοξευτής ρουκετών, καθώς και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος σχεδιασμού ιπτάμενης πτέρυγας (εκτιμάται πως ίσως να είναι το επιθετικό drone Lijian)- ενώ δεν έλειψαν και οι βαλλιστικοί πύραυλοι (θεωρείται πως μάλλον είναι οι νέοι DF-41).

Η παρέλαση για την 70ή επέτειο της ίδρυσης της σύγχρονης Κίνας θα γίνει την 1η Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς