Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το ν/σ για τις προμήθειες των Ε.Δ.

Υπό τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης
Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2006 18:08
UPD:18:17
A- A A+

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σήμερα στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ανέφερε κατά την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, «με το νέο σχέδιο νόμου για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων εξασφαλίζεται η διαφάνεια, ο δραστικός περιορισμός της κρατικής σπατάλης και η προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Διασφαλίζεται με βάση κανόνες και αρχές η απρόσκοπτη λειτουργία και εφαρμογή των κανόνων της ελεύθερης αγοράς, χωρίς παρεμβάσεις, περιορισμούς, αλλοιώσεις και στρεβλώσεις, δυσλειτουργίες και δυσμορφίες, προσφέροντας ίσους όρους υγιούς και παραγωγικού ανταγωνισμού σε όλους».

«Ταυτόχρονα -πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος- επιτυγχάνεται η ουσιαστική συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σε όλες τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, εξοικονομούνται πόροι και εισάγεται τεχνογνωσία. Αυτή είναι η πολιτική για την οποία δεσμευτήκαμε και αυτή υλοποιούμε».

Το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες δέχθηκε τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης, υποστήριξε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου επιτείνουν την αδιαφάνεια στις αμυντικές προμήθειες και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αθέτηση όσων διακήρυττε περί διαφάνειας, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας υποστήριξε πως με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση δεν καταργεί τις απευθείας αναθέσεις αλλά τις μετονομάζει σε προμήθειες με διαπραγμάτευση, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο νόμου φενάκη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη έκανε λόγο για έγκλημα και σημείωσε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να φτιάξει το δικό της πολιτικό και λογιστικό έλεγχο των προμηθειών, ενώ ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μίλησε για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, κάνοντας λόγο για «τρωκτικά μεσιτίας» και «αγροίκους πλουτισμού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή