Τραμπ ξανά σε ρόλο υποστηρικτή του Μπρετ Κάβανο

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 11:41
UPD:11:43
REUTERS/Jim Bourg
A- A A+

Τον ρόλο του υποστηρικτή του δικαστή Μπρετ Κάβανο ανέλαβε για μία ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, καθώς νέες καταγγελίες για τον δικαστή βλέπουν το φως της δημοσιότητας έναν χρόνο μετά τον επεισοδιακό και αμφιλεγομενο διορισμό του.

Οι νέες καταγγελίες είναι περίπου ίδιου περιεχομένου με εκείνες που επισκίασαν τον διορισμό του. Μία πρώην συμφοιτήτριά του υποστηρίζει ότι σε κάποιο πάρτι ο Κάβανο της φέρθηκε άσεμνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στα μέσα ενημέρωσης και το Δημοκρατικό Κόμμα, σημειώνοντας ότι ο δικαστής πρέπει να κινηθεί νομικά ή ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης πρέπει να τον «σώσει».

Πριν από έναν χρόνοο, εν όψει του διορισμού του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο, δύο γυναίκες είχαν επίσης καταγγείλει ότι ως φοιτητής τους είχε επιτεθεί σεξουαλικά.

Τη νέα καταγγελία έκανε ο Μαξ Στίερ, ο οποίος φοιτούσε στο Yale με τον Κάβανο και τώρα είναι επικεφαλής μη κυβερνητικής οργάνωσης στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τους «New York Times», ο Στίερ υποστηρίζει ότι είδε τον πρώην συμφοιτητή του, μεθυσμένο, «με κατεβασμένα τα παντελόνια και άλλους συμφοιτητές να σπρώχνουν τα χέρια νεαρής φοιτήτριας προς τα γεννητικά του όργανα».

Το Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε έρευνα επί του θέματος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή