Στο Πεκίνο ο Κώστας Καραμανλής για τριήμερη επίσημη επίσκεψη

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 07:06
A- A A+

Στο Πεκίνο έφθασε σήμερα το πρωΐ ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, για τριήμερη επίσκεψη.

Η επίσκεψη είναι σημαντική από πολιτικής όσο και από οικονομικής απόψεως. Στις 14:30 τοπική ώρα (08:30 Ελλάδας) το πρόγραμμα του πρωθυπουργού αρχίζει με συνάντηση που θα έχει με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΚ Πεκίνου και πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008, κ. Λίου Τσι.

Τρεις ώρες αργότερα θα έχει συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογό του κ. Βεν Τζιαμπάο, όπου θα υπογραφεί συμφωνία «στρατηγικής συνεργασίας».

Η κ. Νατάσσα Καραμανλή έχει ξεχωριστό πρόγραμμα και θα επισκεφθεί το Μουσείο, την όπερα, την Λιου Λι Τσανγκ και θα παρακολουθήσει παράσταση κινέζικης όπερας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης, Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδης και επιχειρηματίες.

Η ελληνική κυβέρνηση εκτός από την προώθηση ελληνικών αγροτικών προϊόντων όπως το λάδι και της συνεργασίας στον τομέα των κατασκευών και της τεχνογνωσίας, ενδιαφέρεται και για την προσέλκυση κινεζικών επενδύσεων καθώς η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σταθμό και για την Ευρώπη και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή