Νέες εικόνες της αμερικανίδας δημοσιογράφου που απήχθη στο Ιράκ

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 12:25
A- A A+

Νέες εικόνες της απαχθείσας στο Ιράκ αμερικανής δημοσιογράφου, Τζιλ Κάρολ, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.

Στο βίντεο -χωρίς ήχο- που μετέδωσε το κανάλι, εμφανίζεται η Κάρολ σε καθισμένη στο έδαφος σε ένα άδειο δωμάτιο, ενώ γύρω της στέκονται τρεις ένοπλοι που φορούν μάσκες.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν, φαίνεται ότι προέρχονται από το ίδιο βίντεο της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Ταξιαρχίες Εκδίκησης», που είχε προβάλει το Αλ Τζαζίρα την περασμένη εβδομάδα.

Η Τζιλ Κάρολ απήχθη στις 7 Ιανουαρίου και οι απαγωγείς της απειλούν ότι θα την εκτελέσουν αν δεν αφεθούν ελεύθερες όλες οι γυναίκες που κρατούνται στις ιρακινές φυλακές.

Σήμερα, το ιρακινό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα αφήσουν ελεύθερες έξι ιρακινές κρατούμενες, ωστόσο η κίνηση αυτή δεν θεωρείται αντάλλαγμα για την απελευθέρωση της αμερικανίδας δημοσιογράφου.

Εν τω μεταξύ, ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση 35 Ιρακινών -υποψηφίων για την ακαδημία της αστυνομίας που απήχθησαν τη Δευτέρα, βόρεια της Βαγδάτης- έχουν εξαπολύσει οι ιρακινές και οι αμερικανικές δυνάμεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή