Λ. Αγιάλα: Η Σοσιαλιστική Διεθνής θα «συνδεθεί» με το σοσιαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 13:26
A- A A+

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα είναι ο υποψήφιος επόμενος πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κατόπιν ομόφωνης αποφασής της, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουίς Αγιάλα, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Αγιάλα δήλωσε ότι η Σοσιαλιστική Διεθνής θα «συνδεθεί» με το σοσιαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι αυτή η σύνδεση αυτή αντανακλάται στην συναίνεση της παγκόσμιας σοσιαλδημοκρατίας στην υποψηφιότητα ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς «του προέδρου αυτού του μεγάλου κόμματος», όπως είπε, Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον κ. Αγιάλα, ιδιαίτερα πλούσια θα είναι η πολιτική ατζέντα της συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα συνέλθει στα τέλη Ιανουαρίου στην Αθήνα, καθώς θα περιλαμβάνει συζητήσεις για θέματα όπως τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή και η παγκόσμια φτώχεια, ενώ θα συμμετάσχουν σοσιαλιστές ηγέτες από όλο τον κόσμο, αρκετοί εκ των οποίων είναι εν ενεργεία πρωθυπουργοί.

Οπως ειπε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου συζήτησαν τις προετοιμασίες της επικείμενης συνόδου, η οποία εκτίμησε πως θα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς θα διατυπωθεί η στάση της διεθνούς σοσιαλδημοκρατίας στα προβλήματα «ενός κόσμου που ζητά απαντήσεις και ηγεσία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει επίσης συναντήσεις με τον καθηγητή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Πρίστον Μάικλ Γουόλτζερ καθώς και τον καθηγητή Τζέρεμι Ρίφκιν.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή