Θεσσαλονίκη - Τη δημαρχία θα διεκδικήσει παράταξη με επικεφαλής τον Γ. Μπουτάρη

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 15:53
A- A A+

Δημοτική παράταξη με επικεφαλής τον Γ. Μπουτάρη θα διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης. Την κίνηση παρουσίασαν οι σε συνέντευξη Τύπου οι κκ Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης (τρεις δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Μπουτάρης, και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Όπως είπαν στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν αφού διαπίστωσαν πως οι επαφές που είχαν με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν καρποφόρησαν σε ότι αφορά την πρόταση για κοινή εκλογική κάθοδο. Μέσα στον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση της Κίνησης Πολιτών, την οποία έχουν συγκροτήσει, κι εκεί θα ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία για τη νέα δημοτική παράταξη. Επικεφαλής προσωρινά είναι ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος θα είναι και υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές, αν δεν προκύψει κάποιο άλλο πρόσωπο μέσα από τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, οι πέντε κατηγόρησαν τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ότι απέχει παντελώς από τις εκδηλώσεις συμπαράστασης στους εργαζόμενους στη μονάδα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη, για την οποία η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα κλείσει στις 31 Ιανουαρίου. Επίσης άσκησαν κριτική στον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι έτσι δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση.

Όσον αφορά τη δραστηριότητα του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μπουτάρης σχολίασε ότι και μόνο το ότι θέλει να είναι υποψήφιος, αποτελεί ύβρη για τη Θεσσαλονίκη και τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης γενικά, διότι, όπως είπε, μεταχειρίζεται μια πόλη στη βάση της πολιτικής των εκβιασμών που επιχειρεί. Αρκετά σοβαρό χαρακτήρισε το γεγονός ο κ. Ζαχαριάδης και τόνισε πως στο φαινόμενο αυτό πρέπει να υπάρξει απάντηση από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή