Nokia Oyj : Καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2001 13:47
A- A A+

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματά της το πρώτο τρίμηνο της χρήσης υπερέβησαν τις αρνητικές της προβλέψεις, καθώς απέκτησε υψηλότερο μερίδιο στην αγορά και προχώρησε στη μείωση του κόστους λειτουργίας.

Σημειώνεται ότι η φινλανδική εταιρεία Nokia Oyj, για ολόκληρο το έτος ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της θα είναι χαμηλότερες από ότι αναμένετο.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 975 εκατ. ευρώ (858 εκατ. δολ.) ή 21 σεντς ανά μετοχή, από 891 εκατ. ή 19 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Η διοίκησή της υπολόγιζε ότι τον Ιανουάριο τα έσοδά της θα ανήρχοντο σε 19 σεντς ανά μετοχή.

Η Nokia, που κατέχει δύο φορές μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την ανταγωνίστριά της Motorola Inc., πίεσε τους προμηθευτές να προχωρήσουν στη μείωση των τιμών, προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση.

Η Motorola και η Ericsson ΑΒ, εκτιμούν ότι θα χάσουν και άλλα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης που διανύουν, κάτι που θα τις οδηγήσει στην μείωση του προσωπικού τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή