Διαξιφισμοί στη Βουλή για τις τιμές του Ιντερνετ

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 19:28
A- A A+

Η χρέωση του ΟΤΕ σε ό,τι αφορά το ευρυζωνικό Ιντερνετ είναι η χαμηλότερη στην Ε.Ε. και, παρά την αύξηση του Νοεμβρίου, ο ΟΤΕ πουλάει ακόμα κάτω από το κόστος, ενώ οι τιμές για τις συνδέσεις ADSL μειώθηκαν στο ένα τρίτο, επισήμανε ο υφυπουργός Επικοινωνιών Αναστάσιος Νεράντζης, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν υλοποιεί τις εξαγγελίες της για δωρεάν Ιντερνετ στους φοιτητές και σπουδαστές, ούτε δρομολογεί τις διαδικασίες που θα καθιστούσαν φθηνότερη την πρόσβαση των πολιτών στο Διαδίκτυο.

«Σήμερα δεν μπορείτε να δώσετε φθηνό ή δωρεάν Ιντερνετ, διότι δεν έχουμε σαν χώρα τις απαιτούμενες ευρυζωνικές υποδομές», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Παρά την πάροδο 22 μηνών το υπουργείο Μεταφορών, δεν αξιοποίησε τις προκηρύξεις που είχε ετοιμάσει το ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη των υποδομών, ενώ από το Δεκέμβριο του 2004, έχει δηλώσει πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας. Οσο για την μείωση των τιμών στη σύνδεση ADSL, ο κ. Ρόβλιας υπογράμμισε ότι το γρήγορο Ιντερνετ αποτελεί προνόμιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν λειτουργεί για την Περιφέρεια.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Μεταφορών κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και προσωπικά τον κ. Ρόβλια, ως πρώην σύμβουλο του υπουργείου στην προηγούμενη κυβέρνηση, ότι παρέδωσε στη Νέα Δημοκρατία «τη χαμηλότερη διείσδυση στα ευρυζωνικά στην Ευρώπη», ενώ «οι δαπάνες για τα έργα ανάπτυξης των ευρυζωνικών υποδομών στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας», ήταν στο 1% στο μέσον της προγραμματικής περιόδου του προγράμματος».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή