«Ανεύθυνη κινδυνολογία για το πόσιμο νερό»

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2006 20:39
A- A A+

Η διοίκηση και η διεύθυνση εργοστασίων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων διαβεβαιώνουν ότι η χρήση θεϊκού αργιλίου, προερχομένου από το εργοστάσιο της Καβάλας, στην επεξεργασία του νερού είναι απολύτως ασφαλής, δεδομένου ότι πληροί τις προδιαγραφές του European Standard EN878/2004 και δεν υπάρχει, ούτε υπήρξε ποτέ, πρόβλημα με την ποιότητα της εν λόγω ουσίας.

Οπως διαβεβαιώνει και η ΕΥΔΑΠ, «δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα οι καταγγελίες για την παραλαβή και χρήση από την ΕΥΔΑΠ υποβαθμισμένης ποιότητας θειικού αργιλίου στην επεξεργασία του νερού http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/01/18/1142538.htm ». Παράλληλα, «διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της διοίκησης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Εργοστασίων Λιπασμάτων νομού Θεσσαλονίκης ότι δήθεν έχει προμηθευτεί θειικό αργίλιο υποβαθμισμένης ποιότητας».

«Η ανεύθυνη κινδυνολογία και η εκμετάλλευση ενός ευαίσθητου θέματος για τη δημόσια υγεία έχει ως αποκλειστικό σκοπό να συκοφαντήσει τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, να εξυπηρετήσει συμφέροντα ξένα με την εταιρεία και να ανακόψει την πορεία εξυγίανσής της. Η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων προτίθεται να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματά της και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που θα προστατεύσουν την εικόνα και τα συμφέροντα της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή