Α. Γιωτόπουλος: Δεν με εκπροσωπούν οι δικηγόροι που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2006 13:08
A- A A+

Γραπτή δήλωση, η οποία τελικά δεν αναγνώστηκε από τους δικαστές του πενταμελούς εφετείου στη δίκη της «17 Νοέμβρη», διαβίβασε μέσω του συγκατηγορουμένου, του Βασίλη Τζωρτζάτου, στο δικαστήριο ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος.

Στη δήλωση διευκρινίζει ότι δεν τον εκπροσωπούν οι δικηγόροι που διόρισε αυτεπάγγελτα το δικαστήριο και όπως επισημαίνει δεν δικαιούται οποιοσδήποτε παράγοντας αυτής της διαδικασίας να μιλάει για λογαριασμό του.

Αναφέρει ακόμα ότι για κάθε νομικό ζήτημα που τον αφορά έξω από αυτή την κατ'επίφαση -όπως τη χαρακτηρίζει- δίκη, εξακολουθεί να εκπροσωπείται από τους δικηγόρους που ο ίδιος διόρισε αρχικά, δηλαδή τους κυρίους Ραχιώτη και Χρυσικόπουλο.

Η δήλωση Γιωτόπουλου, της οποίας έλαβε γνώση το δικαστήριο μέσω του συνηγόρου του Τζωρτζάτου, Ιπποκράτη Μυλωνά, δεν ανεγνώσθη, αφού, όπως είπε η εισαγγελέας, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, δικονομικά θα ήταν επιτρεπτό μόνο αν είχε απευθυνθεί ο Γιωτόπουλος στους τρεις συνηγόρους που τον εκπροσωπούν.

Στο ίδιο μήκος κύμματος κινήθηκε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας της έδρας κ. Γ. Βλάσης, ο οποίος παρατήρησε: «Ο Γιωτόπουλος δείχνει την περιφρόνησή του προς τους τρεις δικηγόρους που διόρισε το δικαστήριο».

Νωρίτερα, σε δήλωση που ανέγνωσε ενώπιον των δικαστών, ο Ηρακλής Κωστάρης έκανε λόγο για παραβίαση των δικαιωμάτων του στο στάδιο της προανάκρισης. Επίσης απέδωσε σε λόγους σκοπιμότητας και στο κλίμα τρομοϋστερίας της εποχής το βαρύτατο κατηγορητήριο που τους αποδόθηκε.

Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση του συνηγόρου του Χριστόδουλου Ξηρού, Φραγκίσκου Ραγκούση, επί της ένστασης για ακυρότητα της προδικασίας.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή