ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση ακολουθεί νεοταξική πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2006 15:13
A- A A+

« Η κυβέρνηση συνηθίζει στο τέλος της εβδομάδας να ανακοινώνει παροχές για τους λίγους και επιβαρύνσεις για τους πολλούς. Ανακοίνωσε την αύξηση της φορολογίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επίσης ανακοίνωσε αύξηση των εισιτηρίων πέρα απ’ τον πληθωρισμό, δηλαδή, περαιτέρω επιβαρύνσεις στους πολίτες. Είναι μία κυβέρνηση που ακολουθεί πιστά τη νεοταξική πολιτική αναδιανομής του εισοδήματος απ’ τους πολλούς στους λίγους, με τραγικές συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες».

Αυτό δήλωσε σήμερα η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, σχετικά με τις εξελίξεις στην οικονομία, τις επιχειρήσεις και τις αυξήσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ερωτηθείσα για τις εξελίξεις με τα εργοστάσια της Coca-Cola και των Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη, η κ. Παπανδρέου παρατήρησε: «Έχουμε μία κυβέρνηση που είναι κυβέρνηση των επιχειρηματιών, αλλά ενάντια στις επιχειρήσεις και θα πρέπει να γίνει κυβέρνηση των εργαζομένων και κυβέρνηση των επιχειρήσεων. Οι επιχειρήσεις έχουν και κοινωνική ευθύνη, και πρέπει να δούμε και τα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά και τα συμφέροντα της οικονομίας. Όχι παροχές στους επιχειρηματίες, αλλά αναπτυξιακά σχέδια και εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή