Βουλή - Μηνυτήρια αναφορά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Καλύκα

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2006 16:08
A- A A+

Κατατέθηκε στη Βουλή, η μηνυτήρια αναφορά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Διαμαντίδη, Καρχιμάκη, Νιώτη και Ανωμερίτη, εναντίον του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη για την υπόθεση της επανένταξης και προαγωγής στο Λιμενικό Σώμα, του αρχικελευστή του Λιμενικού, Γ. Καλύκα.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν την «άμεση και πλήρη δικαστική διερεύνηση όλων των πράξεων των υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας» σχετικά με την υπόθεση αυτή, εκφράζοντας την άποψη ότι «προκύπτουν σφόδρα πιθανές ποινικές ευθύνες». Σύμφωνα με τους τέσσερις βουλευτές, η αναφορά τους κατατίθεται μετά από τη δημοσιοποίηση επιστολής του κ. Καλύκα προς τον Πρωθυπουργό, όπου οι πρώτοι αποκαλούνται «προστάτες» και «νταβατζήδες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Καλύκας, είχε αποχωρήσει από το Λιμενικό κατόπιν διάγνωσης αναπηρίας σε βαθμό 100% για να επανέλθει αργότερα. Κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ στην Ολομέλεια της Βουλής, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη δράση του ως επικεφαλής «βασιλοχουντικής» οργάνωσης και πρωταγωνιστή σε ταινία σεξουαλικού περιεχομένου. Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είχε υπογραμμίσει πως ο κ. Καλύκας επανήλθε στο Λιμενικό Σώμα το 1997 επί ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, στη Βουλή κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του νυν και του πρώην υπουργού Υγείας, για τα «ράντζα» και τις συνθήκες που επικρατούν στις μονάδες εντατικής θεραπείας του ΕΣΥ, από το 2003 μέχρι σήμερα.

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή